Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA OI

'Svjesni smo opasnosti koja nam prijeti od Ace Petrovića'

28.11.2019.
u 17:36

No, nažalost po Acu (tko zna, možda i po Hrvatsku) dogodilo se upravo ono što je najmanje želio. Uostalom, nije to drago ni Kruni Simonu, jednom od junaka tog našeg plasmana na OI u Riju

U ženevskom sjedištu Svjetskog košarkaškog saveza određene su skupine četiriju kvalifikacijskih skupina za nastup na Olimpijskim igrama.

Tom prigodom ždrijeb se poigrao s Hrvatskom namijenivši joj ne samo vrlo tešku skupinu s Rusijom, Njemačkom, Brazilom, Meksikom i Tunisom nego i reprezentaciju koju predvodi trener koji je, prije četiri godine, Hrvatsku odveo na Olimpijske igre u Riju.

1/9

– Najmanje bih volio da Brazil i ja dopadnemo u splitsku skupinu. Značilo bi to previše emocija za mene – kazao nam je brazilski izbornik Aco Petrović nakon što se saznalo da će se jedna skupina igrati u Spaladium Areni.

Srbima lakša skupina

No, nažalost po Acu (tko zna, možda i po Hrvatsku) dogodilo se upravo ono što je najmanje želio. Uostalom, nije to drago ni Kruni Simonu, jednom od junaka tog našeg plasmana na OI u Riju, kroz tjesnac skupine odigrane 2016. u Torinu:

– Svjesni smo mi koja će opasnost od Ace vrebati i koliko će on biti motiviran da opet kroz kvalifikacije ode na Olimpijske igre. Aco je 2016. s nama dokazao da je trener kojemu odgovaraju ovakvi turniri, gdje se sve odlučuje u nekoliko dana. Bit će to jako opasno, Rusi, Nijemci i Brazilci su jako dobre reprezentacije.

Naš sugovornik, branič euroligaša Efesa, složio se s nama da su od svih domaćina najbolje prošli Srbi kojima u Beograd dolaze Novi Zeland, Dominikanska Republika, Portoriko, Italija i Senegal.

– Srbi bi i u težoj skupini bili favoriti. Štoviše, oni su možda i najjača reprezentacija od sve 24 reprezentacije u ovim kvalifikacijama. O njima sve govori to da su na SP-u bili peti i da su to doživjeli kao velik neuspjeh.

Moglo se dogoditi, ali nije, da u Split dođe prošlosezonski MVP NBA lige, no Antetokounmpo i Grci će na noge Kanadi (u Victoriji) u društvu Turske, Češka, Urugvaja i Kine.

Mogući sljedeći NBA MVP Luka Dončić vizu za Tokio sa svojom Slovenijom tražit će kod Litve, u konkurenciji Poljske, Venezuele, Angole i Južne Koreje.

S obzirom na sastav skupina, neki bi se rado mijenjali sa Srbima i Litavcima. Razmišlja li tako i naš izbornik Veljko Mršić?

– Od Europljana, ja bih se mijenjao jedino sa Španjolcima i Francuzima koji su se već plasirali na OI. Naša skupina je jaka, no ako mi budemo momčad na koju će naši navijači biti ponosni, a to nam je primarni cilj, onda ne moramo ni od koga strahovati. U kvalitetu Rusa, koji nemaju NBA igrača, uvjerili smo se izravno, u osmini finala posljednjeg Eurobasketa. Njemačka je jako kvalitetna reprezentacija, a Brazil je temperamenta vrsta koja će, predvođena Acom, ponuditi dodatni žar i tenziju.

Rađa: Imamo prečeg posla

No, ima Mršić o čemu razmišljati i prije no što uopće krene u “Akciju Tokio”. Podsjeća na to i šef Stručnog savjeta Dino Rađa:

– Moj jedini komentar je da mi nemamo pravo baviti se ovim jer prije kvalifikacija za Tokio slijede nam prve dvije utakmice kvalifikacija za Eurobasket 2021. Primili smo na znanje tko su nam suparnici, no intenzivno razmišljati o Njemačkoj, Rusiji i Brazilu već sada, a ne o Švedskoj i Nizozemskoj koje nas čekaju u veljači, bilo bi pogubno.

>> Pogledajte kakvim se poslom bavi košarkaš Hermes Analitice

Komentara 2

CH
che99
10:04 29.11.2019.

sada se i Pertovića bojimo..hahahaha

Avatar Diavolo
Diavolo
08:57 29.11.2019.

da, bitne su te kvalifikacije za Eurobasket 2021 u 2 mjesecu...ima vremena do ljeta i kvalifikacija za Tokyo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije