Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka je apsolutni hit

Svijet se naklonio Modriću: Najveće svjetske legende hvalile Luku kao nikad!

Luka Modrić
Foto: Reuters/Pixsell
1/12
10.09.2018.
u 12:57

Modrića su predstavili tako što su izvukli izjave nogometnih legendi o njemu...

Luka Modrić uživa u najljepšim trenucima karijere. Nedavno je dobio nagradu za najboljeg igrača Europe, a nominiran je i za najboljeg igrača svijeta.

Fifa je njega, Ronalda i Salaha stavila na listu kandidata za nagradu The Best, a tim povodom na službenim stranicama krovne nogometne organizacije predstavljen je kapetan hrvatske reprezentacije.

Modrića su predstavili tako što su izvukli izjave nogometnih legendi o njemu...

>>Pogledajte što je Modrić poručio Yuriju Cortezu

"Inače nisam previše impresioniran igračima jer za mene je vrhunac predstavljao Zico na SP-u 1982., kao i Maradona četiri godine poslije. Zbog toga je moja ljestvica podignuta vrlo, vrlo visoko. No, Modrić uopće nije daleko od te razine. U finalu Lige prvaka diktirao je tempo protiv Liverpoola. Mislim da je bez premca kad je riječ o kontroli lopte, dodavanju i oduzimanju posjeda", rekao je bivši engleski nogometaš Stan Collymore.

"Modrić je fantastičan igrač, jedan od rijetkih na svijetu koji vas može umiriti s nogometom. Modrić je Iniesta od prije osam godina. On je dostojanstvo nogometa", izjavio je Jorge Valdano, legenda Real Madrida.

Njegov suigrač Casemiro također je oduševljen Lukom.

"Kao što sam već rekao, Modrić je gotovo na razini Zidanea koji je bio jedan od najboljih igrača svih vremena. Oni vide neke stvari koje mi ostali ne bismo ni da nam puste usporenu snimku."

Luka Modrić
1/6

"Modrić i Iniesta izgledaju kao da su s drugog planeta došli igrati s nama smrtnicima. Obojica su među najboljim igračima svih vremena na svojoj poziciji", nahvalio ga je kolega iz reprezentacije Ivan Rakitić, a nadovezao se Robert Prosinečki:

"Ne postoje parametri u kojima Luka ne zaslužuje titulu najboljeg hrvatskog igrača svih vremena!"

Steven Gerrard bio je stručni komentator finala Lige prvaka i u tim trenucima nije skrivao oduševljenje našim veznjakom.

>>Pogledajte kako je Modrić oduševio argentinskog predsjednika

"Odmaknimo se za trenutak od svega, što kažete na izvedbu Luke Modrića? Je li on u ovom trenutku najbolji vezni nogometaš na svijetu? Njegova je izvedba zapanjujuća. Prima loptu na zgusnutom prostoru, pritišću ga trojica ili četvorica, a on je miran, sabran i odličan pod pritiskom. Bio je ovo užitak gledati. Izvrsna njegova izvedba."

Sergio Ramos jučer je o njemu imao samo riječi hvale...

"On je moj veliki prijatelj i veliki igrač. Postoji samo nekoliko igrača za koje mogu reći da bi me njihovo osvajanje nagrade razveselilo kao da sam je ja dobio, a upravo je on jedan od njih. Mislim da on zaslužuje nagradu The Best."

Legendarni Zico također ga smatra glavnim kandidatom za nagradu The Best.

"Za mene je najvažniji nastup na SP-u i zbog toga je Modrić u prednosti. Bio je jako dobar u Rusiji, ali i u Ligi prvaka. Također je dominirao na klupskom SP-u protiv Gremija. Odličan je u dodavanjima, sjajno vodi i kontrolira loptu. Ono što ga izdvaja od ostalih jest vizija i sposobnost da se izvuče iz nemogućih situacija."

>>Pogledajte intervju s Yurijem Cortezom

Peter Schmeichel bio je gost Fife kad su se objavljivale nominacije za najboljeg igrača svijeta i odmah je rekao da je Hrvat njegov favorit.

"On je odličan u svakom segmentu prema kojem sudiš dobrog igrača. Ono što je napravio na SP-u bilo je nevjerojatno: zabijao je, namještao golove, borio se... Bio je fenomenalan!"

Brazilac Kaka, bivši osvajač Zlatne lopte, govorio je biranim riječima.

"Luka nam je pokazao kako je lako igrati nogomet. Vjerujte mi, jako je teško, a igrati na svjetskom prvenstvu je još teže. A on igra kao da je to normalno, za njega je to kao ples", rekao je Kaka.

Jamie Redknapp nikad nije skrivao koliko obožava Luku, često je o njemu govorio sve najbolje, čak i onda kad mnogi nisu toliko vjerovali u njegovu kvalitetu!

"Uvijek me frustriralo što je Modrić toliko podcijenjen. Tek kada bi zabio neki sjajan gol, kao protiv Argentine, dobio bi priznanje koje i inače zaslužuje. U najtežim trenucima za vašu momčad ne postoji bolji igrač od Modrića koji se zna nositi s tim pritiskom. On je taj koji uvijek traži loptu, koji će ju zadržati, a to je odlika hrabrih igrača. On je vodio 'šou' u finalu Lige prvaka, kao i sada na SP-u. Modrić je najbolji veznjak na svijetu!"

Walter Casagrande, bivši brazilski nogometaš, zaključio je cijelu priču o hrvatskom čarobnjaku.

"Momčad uvijek igra pod vodstvom svog dirigenta, a u Modrićevim momčadima sve ide preko njega. Za mene je on veliki nogometni maestro. Odlično organizira igru, a Real Madrid je prvak u kojem Modrić igra 'desetku'. Svjetsko prvenstvo omogućilo je da od svih dobije pohvale koje zaslužuje."

>>Pogledajte Večernji pressing s Davorom Šukerom

Komentara 36

HR
Hrvatska
13:02 10.09.2018.

Lukaa Genije Doktor Modric.Najboljii si! Obozavamo te!

DC
DC
13:08 10.09.2018.

Igracina je nas Luka

MA
Majur
14:05 10.09.2018.

Naš,a najbolji u planetarno popularnom sportu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije