Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOMBA IZ FRANCUSKE

Sve je spremno! Igor Tudor stigao u Francusku i preuzima bivšeg prvaka Europe

italian soccer Serie A match - Hellas Verona FC vs Torino FC
Davide Casentini / ipa-agency.net
03.07.2022.
u 10:00

L'Equipe, pak, dodatno navodi kako će se već u ponedjeljak riješiti pitanje novog trenera Marseillea i da bi to trebao biti 44-godišnji Igor Tudor koji će navodno potpisati dvogodišnji ugovor.

Nije dugo Igor Tudor čekao svoj novi posao, nakon što je napustio Hellas Veronu, s kojom je osvojio deveto mjesto u Serie A, a gdje je oduševio svojim na trenutke suludo ofenzivnim nogometom. 

Nakon vjerojatno najbolje sezone u karijeri, Tudor je postao vruća trenerska roba, budući da je pokazao kako može donijeti rezultat, ali i atraktivan nogomet.

Hrvatski nogometni strateg glavni je kandidat za trenera francuskog Olympique Marseillea, pišu brojni francuski mediji, od L'Equipea do La Provence, a prenosi tamošnja novinska agencija AFP. 

Da je tome tako potvrđuje i objava na Twitteru novinara Fabrizija Romana koji je objavio fotografiju Tudora koji je stigao u Marseille, najvjerojatnije kako bi sutra potpisao ugovor.

„Već smo počeli raditi na pronalasku nasljednika našeg dosadašnjeg trenera Jorgea Sampaolija. Vjerujemo kako imamo kvalitetne kandidate, a obavili smo i početne pregovore u svemu“, izjavio je predsjednik Marseillea Pablo Longoria.

L'Equipe, pak, dodatno navodi kako će se već u ponedjeljak riješiti pitanje novog trenera Marseillea i da bi to trebao biti 44-godišnji Igor Tudor koji će navodno potpisati dvogodišnji ugovor.

Trenersku karijeru Tudor je počeo u Hajduku, svom matičnom klubu, gdje je radio od 2013. do 2015., ali i tijekom 2020. godine. Nakon rada u PAOK-u, Karabuksporu i Galatasarayju, u dva navrata je trenirao Udinese, potom bio pomoćni trener Andree Pirla u Juventusu, dok je posljednji i to vrlo dobar posao obavljao u talijanskom prvoligašu Veroni prošle sezone.

Marseille je prošle sezone završio kao drugi na ljestvici francuske Ligue 1 čime je osigurao igranje u Ligi prvaka iduće sezone.

Olympique Marseille najveći je francuski klub po rezultatima, budući da su po deset puta osvajali naslov državnog prvaka, jednako kao PSG i St-Ettienne, no oni imaju i naslov prvaka Europe. Također, najviše su puta bili drugoplasirani u prvenstvu, čak 14 puta.

Prošle sezone su osim drugog mjesta u prvenstvu zapaženu ulogu odigrali i u Europi, došavši do polufinala Konferencijske lige.

Tudor tako dolazi u momčad hrvatskog reprezentativca Duje Ćalete-Cara, ali isto tako u momčad gdje na terenu kao glavna zvijezda vlada sad već ikona kluba, Dimitri Payet.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije