Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trener godine:

'Sumnjam u Duvnjakov povratak, a Slovenci rade pritisak uoči Crne Gore'

Nenad Šoštarić
Foto: VL
1/9
16.01.2018.
u 15:52

- Treneri ne spavaju po cijele noći kad donose ovakve odluke. Ali Alilović se može vratiti u momčad već u drugom krugu - kaže Šoštarić.

Nenad Šoštarić, izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije i trener Lokomotive, gostovao je u emisiji Večernjeg lista te najavio današnji ogled Hrvatske i Švedske u posljednjem kolu prvog kruga Europskog prvenstva.

Prvo se osvrnuo na ozljedu kapetana Domagoja Duvnjaka.

- Svaki trener ima svoju viziju i naš stručni stožer nije pogriješio što je Duvnjak bio na parketu do same završnice utakmice sa Srbijom. Na žalost ozljede su sastavni dio sporta. Sad je najvažnije da se oporavi pa čak i ako će to značiti da više neće igrati na Euru. A prema mojem mišljenju teško da ćemo ga još gledati na ovom natjecanju - kazao je Šoštarić.

Uspješan trener koji je prošle godine osvojio Challenge Cup s lokosicama smatra kako se vratar Mirko Alilović može vratiti u sastav iako je Lino Červar jučer umjesto njega na popis ubacio Ivana Pešića.

- Teško je reći što je tu presudilo. Je li riječ o nekoj Červarovoj taktičkoj zamisli ili je Mirka izbacila slaba statistika (samo šest obrana u dvije utakmice). Treneri ne spavaju po cijele noći kad donose ovakve odluke. Ali Alilović se može vratiti u momčad već u drugom krugu - kaže Šoštarić. 

Hrvatska će večeras nastojati savladati Šveđane kako bi u drugi krug prenijela maksimalna četiri boda.

- Imamo specifične igrače koje nema nitko na svijetu i koji mogu zamijeniti Duvnjaka. Poput Luke Cindrića koji se odlično slaže sa suigračem iz Vardara Igorom Karačićem. Oni se odlično nadopunjuju i uvijek su u stanju stvoriti dobre prilike drugima. To će biti i naše jako oružje protiv odličnih Šveđana. Obrana nam mora biti čvršća i spremna na brze švedske napade - naglasio je Šoštarić.

Cijeli razgovor s izbornikom hrvatske ženske rukometne reprezentacije i trenerom Lokomotive pogledajte u videu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije