Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijesni na suce

Skandal na pomolu: EHF odbio žalbu, Slovenci prijete napuštanjem EP-a!

Slovenija - Njemačka
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
Autori: Hina, Vecernji list
16.01.2018.
u 13:57

Konačnu će odluku donijeti Rukometni savez Slovenije na čelu s predsjednikom Franjom Bobincem.

Slovenska rukometna reprezentacija zbog spornih sudačkih odluka na prvoj i drugoj utakmici Europskog prvenstva u Zagrebu razmišlja o napuštanju EP-a.

Konačnu će odluku donijeti Rukometni savez Slovenije na čelu s predsjednikom Franjom Bobincem, rečeno je na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Za slovensku rukometnu reprezentaciju posebno je sporna odluka suca koju je donio na kraju druge utakmice na Europskom prvenstvu protiv Njemačke u skupini C. Utakmica je završila remijem 25-25, nakon što je Njemačka izjednačila iz sedmerca po isteku vremena. Poslije dugotrajnog pregledavanja snimke, ustanovljeno kako je slovenski igrač Blaž Blagotinšek ometao izvođenje lopte sa sredine igrališta.

Slovenija - Njemačka
1/18

Naime, nakon što je Paul Drux desetak sekundi prije kraja izjednačio na 24-24 u napadu u kojem je Njemačka igrala bez vratara, Slovenija je izvela "brzi centar" te je Blaž Janc pogodio za 25-24. Iako se činilo kako je taj pogodak postignut u posljednjoj sekundi, Nijemci su izvršili snažan pritisak na litvanske suce koji su nakon desetak minuta pregledavanja snimke ustanovili kako je na semaforu ipak ostalo nešto vremena, a da se Blagotinšek nije nalazio na potrebna tri metra udaljenosti od njemačkog igrača koji je želio izvesti loptu s centra.

Takva opstrukcija kažnjava se izravnim crvenim kartonom i sedmercem za suparnika, a Tobias Reichmann uspješno je izveo taj sedmerac za konačnih 25-25.

Nakon ovakvog raspleta utakmice, slovenska reprezentacija odlučila je uložiti žalbu na suđenje.

– RZS je odmah podnio protestnu notu poslije utakmice zbog pogrešnih sudačkih odluka. Blagotinšek je trebao bit kažnjen s dvije minute isključenja i time bi se cijela akcija ponovila. EHF bi se trebao očitovati o našoj žalbi do 12 sati, a nakon toga imamo do 20 sati vremena za novu žalbu – rekao je team-menadžer slovenske reprezentacije Uroš Mohorich.

No, EHF je odbio žalbu i potvrdio konačan rezultat. Slovenci ipak ne odustaju. Direktor reprezentacije Goran Cvijič najavio je civilnu tužbu i moguće prebacivanje slučaja na Međunarodni arbitražni sud (CAS). Također, ne odustaju od nauma da možda napuste Euro.

Komentara 98

DU
Deleted user
13:01 16.01.2018.

Sritan put i mirno more (bar onoliko koliko imaju)

PP
pp
13:19 16.01.2018.

Dajte im arbitražu. Nek arbitri zanemare rukometna pravila i po načelu pravičnosti dosude pobjedu Sloveniji. I EK treba prisiliti Njemačku da prihvati odluku.

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
13:04 16.01.2018.

Slovence treba diskvalificirati zbog grube i prljave igre. Mantalitet njihovih političara, koji žele sve na silu, prenio se i na rukometaše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije