Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pali u epskoj bitci

Što nam vrijedi što su nam se njemački igrači na kraju ispričavali

22.01.2019.
u 12:22

Porazom smo se oprostili od mogućnosti plasmana u polufinale. Kolo prije kraja zna se da će iz naše skupine u Hamburg putovati Francuska i Njemačka

Rukometaši Hrvatske odigrali su herojsku utakmicu protiv Njemačke, nekoliko minuta bili udaljeni od pobjede, no na kraju su izgubili (21:22).

Porazom smo se oprostili od mogućnosti plasmana u polufinale.  Kolo prije kraja zna se da će iz naše skupine u Hamburg putovati Francuska i Njemačka.

>> Pogledajte komentar novinara Mladena Miletića o suđenju na utakmici Hrvatska - Njemačka

Nama preostaje grčevita borba za treće ili četvrto mjesto u skupini kako bismo izborili sudjelovanje na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Tokio 2020. godine.

Danci su dijelili nepravdu

Da bismo bili treći ili četvrti, ne smijemo u srijedu izgubiti od Francuske, aktualnih svjetskih prvaka. Ako izgubimo, onda ćemo ovisiti o drugima. Najgori scenarij jest da Brazil pobijedi Island, a Španjolska osvoji bod ili dva protiv Njemačke. U tom slučaju nećemo u kvalifikacije.

– Moram nešto reći o suđenju na ovoj utakmici. Olimpijska povelja kaže da svi u igri moraju imati ravnopravne uvjete. Protiv Njemačke to nije bio slučaj. Danski suci dijelili su nepravdu. Nažalost, o našoj sudbini odlučili su amateri. I nije prvi put da su nam sudili tako da ne možemo do pobjede. Sjetite se finala na Europskim prvenstvima u Norveškoj i Austriji, sjetite se finala Svjetskog prvenstva Zagrebu. I tamo su nas danski suci uništili. Što reći nego da su nam suci oteli pobjedu. Kod našeg vodstva sve sporne odluke otišle su na stranu Njemačke. Umjesto da povedemo s dva razlike, u završnici oni sude probijanje Karačiću, pa vrate loptu nakon prekršaja u napadu nad Duvnjakom. I tako dalje i tako dalje. Ovo je sramota, pljačka i lopovluk – rekao je izbornik Lino Červar.
Svi igrači s naše klupe utakmicu su dočekali prilično ljutiti.

>> Pogledajte galeriju: Hrvatska – Njemačka

1/16

Duvnjak je bio među žešćim kritičarima danskog suđenja. Ni Igor Vori, direktor reprezentacije, nije ostao ravnodušan.

- Ponosan sam na ove dečke. Borili su se kao lavovi i na kraju nisu bili nagrađeni za trud. Što reći o suđenju? Ako Njemačka, svaki put kad je domaćini jednog velikog natjecanja, mora u finale, onda neka nam to kažu unaprijed. Da se ne nerviramo previše. Za mene je ovo velika sramota i uopće nije reklama za rukomet. Što nam vrijedi što su nam se njemački igrači na kraju susreta ispričavali – rekao je tužni Vori. Igor Karačić jedva je dočekao utakmicu na nogama.

– Nedostajale su sekunde za pobjedu. Nismo se prestrašili atmosfere i 20.000 njihovih navijača. Do zadnje sekunde vjerovali smo da možemo pobijediti. Vjerojatno je presudilo i to što su oni bili odmorniji. Oni su si lijepo naštimali da nakon svake utakmice drugog kruga imaju dan odmora. Mi smo nakon Brazila morali igrati odmah sutradan. A znamo kako nas je poraz od Brazila psihički dotukao. Onda na dan utakmice doznamo da Luka Cindrić ne može. Ali, skupili smo glave, odigrali iznad granica svojih mogućnosti – rekao je Karačić.

Kada je Njemačka povela 18:15, stisnuli smo obranu, napravili seriju od 4:0, poveli sa 19:18, pa 20:19 i onda su suci rekli – dosta je.

>> Pogledajte što je Ivica Obrvan rekao o nastupu Hrvatske

- Ostavili smo srce na parketu. Velika šteta što nismo osvojili barem bod. S tim bodom bismo osigurali kvalifikacije za Igre, s tim bodom bi ostali u igri za polufinale. Mislim da je Njemačkoj puno pomogao slobodni dan. Kada se turnir bliži kraju onda slobodni dan znači pravo bogatstvo, a mi ga nismo imali. Ništa, nema predaje. Ostaje nam Francuska i borba da osiguramo utakmicu za kvalifikacije za Tokio – istaknuo je Šego.

Ovaj put nije išlo

U trenucima kada nismo imali rješenja u napadu, u trenucima kada se Lino Červar više nije usudio igrati sedam na šest, ukazao se Marin Šipić. Debitant je odigrao vrhunsku utakmicu na crti. Zabijao je pogotke kao iz šale i on nas je doveo u situaciju da povedemo četiri minute prije kraja.

- I jedni i drugi igrali smo čvrsto. Dali smo sve od sebe i mislim da nam nitko ništa ne može zamjeriti bez obzira na to što smo izgubili. Možda smo mogli nešto ranije zaigrati ovako dobro u obrani kao u zadnjih desetak minuta. Ovaj put nije išlo, valjda će biti bolje drugi put – rekao je skromno kružni napadač našičkog Nexea.

Hrvatska je na drugom velikom natjecanju za redom ostala bez polufinala,a sada nam prijeti i najlošiji plasman unazad 17 godina. Zadnji loš plasman bilo je 16. mjesto na Europskom prvenstvu u Švedskoj 2002. godine. Srijeda će ponuditi sve odgovore.

Hoće li Hrvatska odmah doma ili će otići u danski Herning gdje se razigrava za peto, odnosno sedmo mjesto. Blaženko Lacković i njegov muzej iluzija u Hamburgu, gdje se igra polufinale, morat će pričekati neku drugu priliku.

>> Pogledajte što je izbornik Lino Červar rekao o suđenju protiv Njemačke

 

Komentara 8

DU
Deleted user
13:41 22.01.2019.

Nastranu sve ovo oko sudaca, ali najveća sramota ovog cirkusa je imati jedan dan odmora manje od protivnika! Kakva su to pravila po kojima nisu svi u istom položaju?! I to u ovoj fazi prvenstva. Tako da je to ustvari jedan obični cirkus. Napravili grupe tako da se gore skandinavci dogovore tko će u polufinale, a ovdje sve namjestili za domaćina i Francuze. Nema to veze sa sportom i šta onda očekivati od sudaca. Njihovo je samo da pripaze da sve ide po planu.

TO
Tomisl
13:15 22.01.2019.

Bravo , dokazano, mala ali velika sportska Hrvatska !!!

Avatar Reconquista
Reconquista
14:08 22.01.2019.

ovo je istina. Rukomet je poznat po sudačkim krađama u korist najčešće domaćina. To je sramota. Takvo sudačko navlačenje se uglavnom ne događa u drugim sportovima. Ako si dobar pobjedi. A ne da te suci poguraju jer si domaćin. To je sramota rukometa. Nema ovo sad veze s nama. I Nijemce su pokrali. I Francuze. Itd. Umjesto da se s tim prestane i da pobjedi bolji to se i dalje nastavlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije