Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI POČETKA LP

Stigli su izračuni: Ovo su favoriti za osvajanje Lige prvaka. Zvezda otpisana već u startu

Champions League - Group Stage Draw
Foto: MASSIMO PINCA/REUTERS
1/3
19.09.2023.
u 13:12

Prvak Srbije, Crvena Zvezda, ne samo da nije na popisu za osvajanje naslova, već imaju najmanje šanse od svih klubova da uopće prođu skupiinu. Za takav poduhvat im statistika daje tek 7 posto šanse

Od prve utakmice nove sezone Lige prvaka dijeli nas tek nekoliko sati. Istraživači "Gracenote Livea", tvrtke koja se bavi nogometnim statistikama, predano su radili kako bi izačunali vjerojatnost koju svaki klub ima za osvajanje najprestižnijeg trofeja u svijetu nogometa i objavili rezultate svojih izračuna.

Trenutno najveće šanse za osvajanje naslova daju aktualnom prvaku Manchester Cityju. "Građanima" daju 37 posto šanse za obranu, što ih stavlja daleko ispred sve konkurencije. To su dakako izvrsne vijesti za Matea Kovačića i Joška Gvardiola koji su se momčadi priključili ovoga ljeta.

GALERIJA Dinamo osvojio tri boda protiv Slavena i Hajduku je za petama

Champions League - Group Stage Draw
1/18

Idući je na listi Real Madrid koji, premda drugi, daleko zaostaje za Cityjem. Statistika im daje tek 13 posto šanse da osvoje novi trofej Lige prvaka ove godine. U prvih pet nalazi se još Bayern Munchen s 11 posto, Barcelona sa 6 posto te Arsenal s 5 posto. Talijanski prvaci Napoli i francuski prvaci PSG imaju tek 2 posto šanse. Vjerojatnost da će novi klub osvojiti naslov je tek 19 posto.

VEZANI ČLANCI:

Prvak Srbije, Crvena Zvezda, ne samo da nije na popisu za osvajanje naslova, već imaju najmanje šanse od svih klubova da uopće prođu skupiinu. Za takav poduhvat im statistika daje tek 7 posto šanse. Više imaju Kopenhagen sa 9 posto i Young Boys s 12 posto šanse.

Ipak, iz Zvezde nešto više vjeruju u sebe. "Idemo pobijediti, pobijedit ćemo ako napadnemo. Ne mijenjam se od utakmice do utakmice, jednostavno sam naučen da u svaki susret ulazim naoštren da ostvarim trijumf. Imena nikada nisam birao, mogu se zvati kako žele, mi smo bili i ostali Crvena zvezda", rekao je Dragiša Binić, jedan od junaka Zvezdinog osvajanja Lige prvaka 1991. godine, u razgovoru za Sport Klub.

VIDEO 'Odbio sam poziv vatrenih za SP 2018. Na mene su u Hrvatskoj utjecali ljudi koji su proživjeli rat'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije