Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČNO

Stali nakon Poljuda: Dinamu se ovo nije dogodilo još od Sammira!

04.05.2019.
u 20:06

Zadnji put Dinamo nije imao igrača među pet najboljih strijelaca lige još u sezoni 2010./2011., a tada je najubojitiji strijelac plavih bio Sammir s 11 pogodaka

Suvereni Dinamo promarširao je ligom i šest kola prije kraja ni teoretski više ne može izgubiti naslov prvaka. Momčadi Nenada Bjelice doista se ne mogu naći zamjerke, jednostavno je u ligi, uza sva rotiranja, bila nedodirljiva. Tek je u prošlom kolu drugi put pobijeđena u prvenstvenoj utakmici, nakon što je postala prvak.

No, spomenutim rotacijama igrač plavih Komnen Andrić mogao bi ostati bez naslova najboljeg strijelca lige. Naime, sada zaostaje dva pogotka za vodećim strijelcima lige Mirkom Marićem i Jakovom Puljićem. Kad je zimus došao u Dinamo, imao je na kontu deset pogodaka postignutih u puno manjem klubu, Interu, i bio je vodeći strijelac lige. No, u Dinamu je u nastavku sezone postigao samo tri pogotka u ligi. Što i nije čudo jer je u 11 nastupa igrao samo 549 minuta. Da je igrao više, kao njegovi konkurenti za naslov najboljeg strijelca u drugim klubovima, sigurno bi puno bolje stajao na ljestvici strijelaca.

Sedam godina se nije dogodilo

No isto se može reći i za njegove suigrače s kojima dijeli minutažu, Brunu Petkovića i Marija Gavranovića. Da su i oni imali punu minutažu, sigurno bi puno bolje stajali s brojem pogodaka, možda bi bili i najbolji strijelci. Naime, Petković je postigao osam, a Gavranović sedam pogodaka.

Sigurno nije zabrinjavajuće, ali je zanimljivo da ni jedan od tih središnjih Dinamovih napadača već četiri kola nije zabio gol. U Osijeku je strijelac bio Dani Olmo, u Koprivnici Gojak, Olmo je zabio i dva gola Istri, a po gol Ademi i Oršić. Rudeš su pak nokautirali Majer i Olmo. Posljednji pogodak koji je zabila Dinamova špica je onaj za pobjedu plavih na Poljudu koji je postigao Mario Gavranović.

Rotacije u momčadi plavih, pa tako i napadača, mogle bi dovesti do toga da Dinamo nakon duljeg vremena nema strijelca ni među pet najboljih u ligi, ako Andrić još “prikoči”, a igrači u ostalim klubovima nastave zabijati.

Zadnji put Dinamo nije imao igrača među pet najboljih strijelaca lige još u sezoni 2010./2011., a tada je najubojitiji strijelac plavih bio Sammir s 11 pogodaka, a to mu je bilo dovoljno tek za šesto mjesto. Tada je prvi strijelac bio Ivan Krstanović (Zagreb) s 19 golova, ispred Ante Vukušića (Hajduk, 14), Mehmeda Alispahića (Šibenik, 11), Nine Bule (Lokomotiva, 11) i Dine Kresingera (Cibalia, 11).

Andrić se ne predaje

Ne vjerujemo da će Nenad Bjelica forsirati Andrića i juriti za tim trofejom, ali od pet utakmica srpski bi napadač mogao igrati u tri, pa ako bude raspoložen možda i postane najbolji strijelac prvenstva. I sam kaže da za to još ima šanse, da se tog naslova još nije odrekao, a sigurno bi mu i jako dobro došao u životopisu kad jednog dana bude odlazio iz Dinama.

Promijenila su se i nogometna vremena, teško je zamisliti da bi netko mogao dostići čudesnog Eduarda da Silvu koji je u sezoni 2006./2007. za Dinamo zabio 34 gola, a sad je velika stvar ako ih netko zabije 20 u sezoni. Prošle sezone Soudani je bio najbolji sa 17, godinu prije Futacs također sa 17, a bilo je godina u kojima su prvi strijelci lige zabijali i manje od 20 (Beqiraj i Benko po 15, Mandžukić 16, Vugrinec 18, Krstanović 19). Pet kola prije kraja, dva vodeća strijelca postigla su po 15 pogodaka i teško da će zabiti još pet do kraja da dođu barem do brojke 20.

Najbolji strijelci HNL-a:

Mirko Marić (Osijek) 15

Jakov Puljić (Rijeka) 15

Mijo Caktaš (Hajduk) 14

Komnen Andrić (Dinamo) 13

Lukasz Zwolinski (Gorica) 13

Ivan Krstanović (Slaven Belupo) 12

>> Pogledajte kako je bilo na utakmici Sesvete - Dinamo

Komentara 2

BZ
Branko Zajec
23:25 04.05.2019.

Dinamovi napadači su u neravnopravnom položaju u odnosu na ostale u ligi. Rotacije koje radi Bjelica, daje im manje prostora u igri. Osim toga, Dinamo je vrlo ne efikasan. Ima najviše pobjeda rezultatom 1:0 ! Iskreno, više bi volio efikasniju igru, što na žalost rijetko viđam. Siguran sam, da i napadači Dinama nisu baš sretni, jer im je uskračena borba za titulu najboljeg strijelca lige.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije