Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAČANJE U HNL-u

Srpski napadač iz Intera otkrio zašto ga zovu 'burek'

30.01.2019.
u 07:33

– Nadimak nema veze s popularnim jelom s ovih prostora. Naime, nadimak sam dobio po nekadašnjeg igraču OFK Beograda, Miodragu Bureku Anđelkoviću. On je srpski rekord po broju klubova

Nakon što je Komnen Andrić iz zaprešićkog Intera pojačao Dinamo, nogometni “Div iz predgrađa” brzo mu je našao zamjenu. U klub je došao Andrija Kaluđerović, srpski napadač kojem je Inter 18. klub u karijeri.

– Istina, zvuči puno ovih 18 klubova, ali uvijek sam išao za boljim uvjetima, a negdje mi se nije svidjelo pa sam odlazio sam. Kao što je slučaj s posljednjim klubom, Delhijem. U Indiji mi jednostavno nije odgovarala klima, ima puno boleština i kao spas stigao je poziv Samira Toplaka, trenera Zaprešićana – istaknuo je Andrija koji zbog čestih promjena klubova ima nadimak “burek”.

Zamalo završio u Africi

– Nadimak nema veze s popularnim jelom s ovih prostora. Naime, nadimak sam dobio po nekadašnjeg igraču OFK Beograda, Miodragu Bureku Anđelkoviću. On je srpski rekord po broju klubova – igrao je do sada u 26 klubova i jedino nije igrao u Australiji, dok ja nisam igrao u Americi i Africi. Bio sam dvaput blizu odlaska u Afriku, jednom sam trebao ići u Egipat, drugi put u Južnoafričku Republiku – istaknuo je Andrija.

Rođen je u Bačkoj Topoli gdje je s pet godina počeo trenirati nogomet.

– Kako mi je tata bio nogometni trener, to je bio logičan put. Prošao sam sve mlađe selekcije AIK-a iz Bačke Topole, a onda sam otišao u OFK Beograd. U dresu “romantičara” s Karaburme proveo sam pet sezona s tim da sam bio posuđivan u Njegoš, Mačvu, beogradski Hajduk, Spartak iz Subotice i Radnički iz Pirota. Drugi pravi ugovor potpisao sam za Rad, a onda sam 2010. došao u Crvenu zvezdu. Igrati za “crveno-bele” i igrati na Marakani bio mi je dječački san. Jednu polusezonu trenirao me Robert Prosinečki. To su mi bile najbolje nogometne godine i sada mi je žao što iz Crvene zvezde nisam otišao u neki ozbiljni europski klub – kaže Andrija.

Put ga je nakon Crvene zvezde odveo u Kinu gdje je igrao za Peking.

– Bio je to moj povratak u Peking jer sam ondje 2008. igrao za Srbiju na Olimpijskim igrama – istaknuo je.

Nakon Pekinga klubovi su se nizali kao na tekućoj vrpci – Racing Santander, Vojvodina, Limassol, Thun, Brisbane, Al-Shahania, Rad, Žalgiris, tajlandski Port, Wellington, Olimpija, Delhi i Inter Zaprešić.

U zemlji svjetskih doprvaka...

– Ako me pitate gdje mi je bilo najljepše – Australija i Novi Zeland. Ondje mi je bilo uživanje i igrati i živjeti. Sve je posloženo, za moju obitelj to su bile zemlje iz snova. Mogli smo ondje živjeti zauvijek – rekao je Andrija.

Obitelj je brojna?

– Supruga i tri sina. Oni su trenutačno u Beogradu i za sada se neće seliti u Zaprešić. Iskreno, supruzi je već pakiranja kofera preko glave, a i najstariji sin Luka krenuo je u školu – kaže Andrija.

Zanimljivo je da ga je u Žalgirisu na mjestu napadača zamijenio Komnen Andrić, a sad je on zamijenio Andrića u Interu.

– Zezam Andrića da se valjda neće dogoditi slučaj iz Kaunasa kada sam mu rekao da proba nadmašiti mojih 23 pogodaka u prvenstvu Litve. Nije nadmašio, a ja ću u drugom dijelu sezone pokušati nadmašiti njegovih deset pogodaka iz prvog dijela sezone. Na turniru u Medulinu trener mi je dao da izvodim jedanaesterce pa se nadam da ću ih izvoditi u prvenstvu – naglasio je Andrija.

U dresu Intera debitira već u petak protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj ulici.

– Ne znam puno o hrvatskih klubovima, osim o Dinamu i Hajduku. Ali, liga je kvalitetan, stadioni su dobri, a mogu se pohvaliti da igram u zemlji svjetskih doprvaka. Što se tiče reprezentacije, s obzirom na mojih 31 godinu nemam više ambicija. Odigrao sam tri susreta za A reprezentaciju. Nemam više ni ambicija ići u neki jaki klub Lige petice. U Interu sigurno ostajem do kraja ove sezone,a možda i sljedeću – zaključio je Kaluđerović.

>> Domagoj Vida otvorio farmu crnih svinja

Komentara 5

AI
airbender
09:52 30.01.2019.

super izgleda lik..

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
11:03 30.01.2019.

Puno sreće i budi barem blizu kvalitetan kao Komnen

Avatar Sokol
Sokol
09:27 30.01.2019.

Pa šta sada je hit imati srbina u klubu??? Ajde da je pojačanje, ali ovaj je kako sam i čuo problematičan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije