Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predvečerje boksačkog SP-a

Sprema se spektakl u Beogradu: Stiže Tyson, ali ne Mike nego Fury

Tyson Fury
Foto: Unknown
1/3
22.10.2021.
u 11:53

S obzirom na to da je njihov boks bio u stanju “hibernacije”, cilj domaćina ovog prvenstva je osvojiti što više medalja i tako među mladeži podići zanimanje za “plemenitu vještinu” na višu razinu

Na SP-u u boksu u Beogradu, u borbama za bogat nagradni fond (100.000 USD za zlato, 50.000 za srebro i 25.000 za broncu), nastupit će i 10 naših boksača.

Domaćini Srbi imat će predstavnike u 12 od 13 kategorija, a čak petorica njih bit će Rusi sa srpskom putovnicom (Galanov, Abasov, Fjodorov, Mirončikov i Magomedov). S njima su stigli i njihovi trener jer je cilj uspostavljanje ruske škole boksa, što podržava i srpski predsjednik Vučić.

Štoviše, njegova je krilatica “ako nešto nemaš, to kupi” pa su tako Srbi već “kupili” i neke hrvačke i džudaške medalje pri čemu su u igri bili Gruzijci.

S obzirom na to da je njihov boks bio u stanju “hibernacije”, cilj domaćina ovog prvenstva je osvojiti što više medalja i tako među mladeži podići zanimanje za “plemenitu vještinu” na višu razinu.

A shirtless Tyson Fury addresses the media at the post fight press conference of the Tyson Fury vs Deontay Wilder III 12-round Heavyweight boxing match, at the T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada on Saturday, October 9th, 2021. Photo by James Atoa/UPI Photo via Newscom
Foto: JAMES ATOA

Tome bi trebali pridonijeti i slavni gosti prvenstva poput Roya Jonesa Juniora koji ne samo da se prihvatio uloge ambasadora ovog velikog natjecanja nego će na nedjeljnom svečanom otvaranju imati i svoju repersku točku.

Pitanje svih pitanja bilo je “dolazi li uistinu Tyson”. Da, dolazi, ali ne Mike Tyson, nego onaj aktulani Tyson, prezimena Fury, teškaški prvak po WBC verziji, s čijim je promotorom Frankom Warrenom postignut dogovor o dolasku u Beograd. A pojaviti bi se trebao i vlasnik triju preostalih pojaseva Oleksandr Usik.

Ono što je dobra vijest za našeg teškaša Marka Miluna jest da apsolutni favorit Uzbekistanac Jalolov, olimpijski pobjednik, neće nastupiti zbog ozljede. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije