Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polufinale kupa

Sprema li trener Osijeka iznenađenje za Dinamo?

Dino Skender
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
23.04.2019.
u 17:04

U 18 sati u Maksimiru nogometaši Dinama i Osijeka igraju utakmicu polufinala hrvatskoga kupa

Petar Bočkaj vratio se nogometu na mala vrata. Mjesec i pol nakon što je pod utjecajem alkohola automobilom uletio u benzinsku postaju u Kanižlićevoj ulici u Osijeku, pobjegao s mjesta nesreće pa još i prenoćio u policijskoj postaji, dobio je novu priliku da vrati karijeru na pravi put.

“Pero bombardero” za sada zabija za B momčad bijelo-plavih u Drugoj HNL, a kada će vratari u Prvoj HNL opet drhtati pred njegovom ljevicom, još je neizvjesno. Međutim, i to je ogroman pomak u odnosu na neizdrživu pat-poziciju u kojoj su do sada bile dvije strane.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

S financijske strane odluka čelnika Osijeka da nogometašu pruže još jednu šansu je logična. Dosadašnja situacija nije odgovarala nikome, ni klubu ni Bočkaju.

Petar Bočkaj, naime, računajući transfer i plaće do sada, Osijek je koštao oko 800.000 eura, a to ulaganje trebalo se isplatiti vjerojatno rekordnim transferom u povijesti najvećeg slavonskog nogometnog kolektiva.

Neigranjem je, međutim, postao “mrtvi kapital”, a očekivano je reagiralo i nogometno tržište. Bočkajeva vrijednost je s 2,5 milijuna eura, koliko je prema Transfermarktu iznosila prije izbacivanja iz momčadi, pala na svega pola milijuna eura.

Bočkaj je dobio priliku za novi početak i isključivo o njemu ovisi hoće li je iskoristiti. Ne bi bio prvi kojem je karijera skrenula u pogrešnom pravcu, a da se na vrijeme uspio vratiti na pravi put.

Dino Skender
1/6

Činjenica je, međutim, da je danas izvan natjecateljskog ritma. Za vikend je odigrao tek posljednjih pola sata u dresu B momčadi Osijeka protiv Varaždina. Je li još uvijek “bez daha” ili je čuvan za kup ogled protiv Dinama, doznat ćemo danas u Maksimiru.

– Tek moramo vidjeti u kakvom je stanju i psihički i fizički, tada ćemo tek vidjeti hoćemo li ga koristiti još ove sezone ili od ljeta. Još nemamo konačne odgovore – rekao je prošlog tjedna trener Osijeka Dino Skender.

Nije pritom naznačio hoće li ga možda koristiti već danas u utakmici polufinala kupa protiv Dinama.

>> Pogledajte gdje je danas dinamovac Sammir

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije