Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUROVA REALNOST

Sportska politika Dinama postaje upitna: Izvan udarne postave nema velike kvalitete

23.08.2021.
u 10:00

Plavi su pokupovali u zadnjih godinu dana “pola lige”, nagomilali kadar, pa se onda moralo rješavati dijela igrača jer 40, 50 ih ne može živjeti pod krovom svlačionice prve momčadi.

Očekivali smo tešku utakmicu za Dinamo protiv Lokomotive, a kad smo vidjeli sastav plavih koji je složio trener Damir Krznar, bilo je jasno da će to biti velika muka. Još kad je minutu prije početka zbog migrene otpao i Theophile, a na mjesto stopera ušao inače desni bek Ristovski, sve je za plave slutilo na zlo u utakmici koja im je bila jako važna.

Prinove, ne i pojačanja

Dinamo je pobijedio, ali ne sa sastavom koji je istrčao. Do slavlja su plavi došli tek kad je Krznar odlučio uvesti dio igrača inače udarne postave. U početnoj su bili samo Livaković i Ivanušec te spomenuti Ristovski, ali na neprirodnoj poziciji. Dinamo je krenuo sa zapravo četiri beka u zadnjoj liniji (Moharrami, Ristovski, Franjić, Moubandje) jer stopera nema. Imao je Krznar na klupi Milića, ali je ipak odlučio na travnjak poslati Ristovskog. U nastavku je morao posegnuti za Majerom, Oršićem, Jakićem, Petkovićem i Čopom i uspio je stići do pobjede, Već ulaskom Majera i Oršića Dinamo je počeo igrati znatno bolje, uz to je Krznar hrabro prešao na sustav s tri igrača u zadnjoj liniji, riskirao je, ali isplatilo mu se.

No, sportska politika Dinama postaje upitna. Prvo, Dinamo nema dovoljno stopera, to mu se već događalo, pa mora imati barem četiri jako kvalitetna, a ima samo trojicu (Lauritsen, Theophile i Perić). Kad se ozlijede dvojica, a ozlijeđeni su Lauritsen i Perić, ostaje samo na Theophileu, a u subotu je ostao i bez njega zbog jake glavobolje. Nastala je golema rupa. I sad se hitno traži novi stoper ili dva. Nadalje, luta se i lijevim bekom. Krznar ima Moubandjea kojeg su se prije godinu dana silno željeli riješiti, ali se nakon dobrih igara na posudbi u Turskoj vratio, no u Dinamu opet ne igra dobro. Stoga je ispred njega Franjić koji zapravo nije bek nego zadnji vezni, a sad je bio i stoper. Leovac je izvan prve momčadi, Čabraja nije zadovoljio, dakle mnogo promašaja.

>>> Dinamo će se pomučiti za obranu titule prvaka

Dinamo je pokupovao u zadnjih godinu dana “pola naše lige”, nagomilao kadar, pa se onda morao rješavati dijela igrača jer 40, 50 igrača ne može živjeti pod krovom svlačionice prve momčadi. Dakle, upitno je jesu li svi ti igrači trebali Dinamu i jesu li oni doista pojačanja. Prema viđenom u subotu protiv Lokomotive, oni su zasad samo prinove, nikako pojačanja. Kad ih se ovako “čoporativno” stavi da igraju zajedno, onda je jasno da tu nastaju problemi. Nismo mogli odigrati ništa, u prvih 45 minuta nisu uputili ni jedan jedini udarac u okvir, nisu mogli skupiti ni tri uzastopna dodavanja, ni jednu priliku nisu kreirali. Gojak, Kastrati, Moubandje, Bulat, Jurić i Menalo imali su priliku dokazati se kao starteri u momčadi. Igrači koji ne igraju puno obično su zbog toga nezadovoljni, ali kad su već dobili priliku, onda su je trebali i iskoristiti. Sve su to dobri igrači, ali nisu, barem za sada, pojačanja. I svaki od njih, pa i dvojica, trojica odjednom, mogu uskočiti u momčad, zamijeniti nekoga iz udarne postave da se odmori, ali kad ih je ovako mnogo na terenu, onda su izgubljeni. No, i to je korisna spoznaja za Krznara, teško da će ubuduće promijeniti gotovo cijelu momčad.

S trojicom na Sheriff

Ovu utakmicu s dobrim lokosima ne treba gledati kroz prizmu nadolazeće utakmice sa Sheriffom u srijedu, ovo je bio sastav koji sigurno neće igrati, iako su i ti “veliki dečki” iz udarne postave u Moldaviji bili jako loši. Ostaje za Sheriff i dalje problem zadnje linije, Theophile će se valjda vratiti, a sve ostalo je otvoreno.

Protiv lokosa bio je dobar je – Livaković. Obranio je sve što se obraniti moglo, skinuo i zicer u zadnjim minutama. Posebno valja pohvaliti Stefana Ristovskog. Makedonski reprezentativac minutu prije početka susreta obukao je dres i istrčao umjesto Theophilea na mjesto stopera. I borio se kao da mu je to zadnja utakmica, kao da je finale Lige prvaka, tjerao svoje suigrače. Da, znao je i on pogriješiti, poskliznuo se na kraju i omogućio Hoxhi priliku, no spasio ga je Livaković. Silan trud je uložio i svaka mu čast. Dobar je bio i Franjić s njim u stoperskom paru, kao i kad se prešlo na igru s trojicom u zadnjoj liniji. I sad se čini prilično sigurno da će Dinamo na Sheriff s tri stopera (Ristovski, Theophile, Franjić), samo će morati svi jako dobro paziti. Lokomotiva je imala mnogo prilika za kontranapade, a takve će prilike, puno prostora, Sheriff sigurno znati kazniti.

Ključne riječi

Komentara 31

MO
Moskovija
10:30 23.08.2021.

nije problem kadar dinama nego loš kadar na klupi!!! krznar, mikić, peternac uništili su ovu momčad, prepolovili im virjednost i napravili od dinama lovinu za sve klubove HNL-a, umjesto da je obratno! što bi tomić iz rijeke napravio s dinamovim kadrom ili trener istre? rasturali bi u HNL-i, pregazili sheriff i bez problema ušli u LP! dinamo ima kadar da može složiti 2 konkurentne momčadi za vrh HNL-a, ali ih nema tko voditi, to je problem, a ne igrački kadar!!!

Avatar propast agresoru!
propast agresoru!
10:35 23.08.2021.

igrački kadar je odličan, jedino sad zbog ozljeda treba pojačati obranu i problem bi bio riješen kad bi dinamo imao kvalitetnog trenera, ali nažalost nema !?!? da je to dinamo II, onda OK, ali ovako je tragedija što je napravio od odlične momčadi koja je prije samo par mjeseci rasturala u EL

Avatar zagorac2
zagorac2
11:48 23.08.2021.

u tim prinovama ima supr igraca i talenata ali to stvarno nema vrijednosti jer oni dobivaju svakih 5-6 mjeseci 10 minuta a sa tim oni ne mogu biti pravi jer sa tom malom ponekad minutazom oni nemogu doci do natjecaliskeke forme ni do nekog vrijednog iskustva i mogu oni biti jako veliki talenti ali bez igre nece postici nis i to je nesto poput Majera koji kod druga Bjelice nije dobivao minutazu i nije bio nis ali kod Mamica, znalca je dobio minutazu i postao jedan od najboljih igraca, nesto poput Jakica koji je na pocetku kiksal ali Mamic je vjerovao u njega i danas je Jakic jedan od najvrednijih igraca na njegovoj poziciji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije