Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maratonsko plivanje

Splitska plivačica upisala se u Guinnessovu knjigu rekorda nevjerojatnim postignućem

Dina Levačić
Foto: Screenshot Facebook
08.07.2023.
u 10:50

Izazov "Oceanovih sedam" sastoji se od plivanja preko sedam kanala diljem svijeta. Dina Levačić je sa svojih 27 godina postala najmlađa žena koja ga je uspjela dovršiti

Splitska plivačica Dina Levačić postala je najmlađa žena na svijetu preplivala "Oceanovih sedam" i tako je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda. Riječ je o postignuću u maratonskom plivanju koje označava da je osoba preplivala sedam kanala na otvorenom moru. Na popisu sedam kanala nalaze se:

Sjeverni kanal između Irske i Škotske (34 km), Cookov prolaz između sjevernog i južnog otoka Novog Zelanda (26 km), Molokai kanal na Havajima (44 km), Engleski kanal između Engleske i Francuske (34 km), Catalina kanal između otoka Santa Catalina i Los Angelesa (32 km), prolaz Cugaru između japanskih otoka Honšu i Hokaido (20 km), Gibraltar između Španjolske i Maroka (16 km).

GALERIJA Gvardiol nadomak rekordnog transfera: Na Etihadu bi mogao zaigrati već za dva tjedna

Dina Levačić
1/10

"Najmlađa žena koja je završila izazov plivanja u otvorenim vodama Oceans Seven je Dina Levačić (HRV, rođena 14. ožujka 1996.) koja je imala točno 27 godina, kada je 14. ožujka 2023. preplovila Cookov prolaz u Novom Zelandu", napisala je Levačić na društvenim mrežama.

VEZANI ČLANCI:

"Hvala svim mojim sponzorima, partnerima, donatorima, mojim pilotima i svima vama što ste vjerovali u mene, jer svi ste dio ovog velikog priznanja", završila je nova rekorderka svoju objavu zahvalama.

VIDEO Tura po Pampasu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije