Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOČEKAO IH SVEĆENIK

Špica malih vatrenih: Prije svake utakmice pomolim se u crkvi

06.11.2015., Zagreb - Karlo Igor Majic, nogometas GNK Dinama i clan reprezentacije U17. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
08.11.2015.
u 12:45

Majić je svaki dan na treningu s Dinamom, a onda još i individualno trenira u agenciji koja ima i Olića, Jelavića, Vrsaljka

Po povratku malih vatrenih iz Čilea, na aerodromu ih je dočekao i svećenik! Kasnije smo saznali da je velikogorički župnik stigao na Pleso zbog svog župljanina, ujedno napadača hrvatske kadetske reprezentacije Karla Majića. Podsjetimo, Majić je u Čileu zabio dva gola, jedan SAD-u, te odlučujući protiv Nigerije za prolazak u osminu finala.

Zabija ključne golove

– Idem nedjeljom na misu, vjera mi puno znači u životu. Bilo bi mi sve teže da nema pomoći od Boga, njemu se obratim kada mi je teško – rekao nam je simpatični 17-godišnjak Majić i dodao:

– Najčešće na utakmicu idem direktno nakon mise, a ponekad otiđem i s pola mise da stignem do Maksimira.

Nakon što nam je otkrio da je vjernik, Majić je ispričao kako mu je bilo u Čileu.

– Bilo je puno teških, ali još više lijepih trenutaka. Na kraju smo bili ponosni, pokazali smo da smo momčad te razveselili navijače.

Karlo je bio jako sretan što je zabio odlučujući gol za 2:1 protiv prvaka Nigerije.

– Ma meni je najbitnija momčad, ali znate, osjećao sam i prije utakmice da ću zabiti i učiniti svoju obitelj ponosnom. Nakon Nigerije pobijedili smo i Nijemce, što je fantastičan uspjeh, jer oni su savršeno taktički spremni, među tim igračima su buduće zvijezde.

Prije uspjeha u Čileu mnogi su predbacivali što je u reprezentaciji čak 10 dinamovaca u prvih 11.

– Često me i prijatelji to pitaju, no odgovor je jednostavno – zato što smo najbolji. Prošle sezone imali smo 30 pobjeda u 30 ligaških utakmica, a pobijedili smo i sve u kupu. Također, na putu do Eura iza sebe smo ostavili moćni Portugal i Srbiju – objasnio je Majić.

Ti isti dinamovci 2013. su osvojili klupski SP, a tamo je važnu ulogu imao i Karlo.

– Zabio sam tri gola japanskom prvaku, a pucao sam i peti odlučujući 11-erac protiv Arsenala u polufinalu. Taj gol nas je odveo na Old Trafford, gdje se igralo finale – prisjetio se Karlo.

Reprezentativac je Majić dvije godine, prvo ga je vodio Pavlović, a sada Bašić.

– Bašić je najbolji trener kojeg sam ikada imao, dignuo nas je svakoga po 20 posto, a kod njega smo sazreli i kao osobe.

Karlo još nema menadžera pa se o karijeri brine otac Ivo.

– Već je bilo mnogo upita, pa i na SP-u u Čileu, no sve smo to smo ostavili po strani. Karla sada zanima samo Dinamo i reprezentacija – kaže tata, a Karlo dodaje:

– Tata pazi i da ne izlazim previše, hehe. Imam dogovor s njim da se najkasnije moram vratiti do 2 sata.

Tri kćerke i dva sina

Inače, Karlo ima još tri sestre te jednog brata. Nogomet je počeo igrati sa sedam godina u Radniku, a kad mu je bilo 14, zapazili su ga skauti Dinama i doveli u Maksimir.

– Sada igram za juniore Dinama, a želja mi je potpisati i zaigrati za seniore. San mi je da igram za plave pred punim tribinama. Ne mogu ući u glavu navijača, to je njihova odluka da ne dolaze na utakmice, ali mislim da sadašnja momčad Dinama rezultatima zaslužuje da ih navijači više poštuju.

Osim što svakodnevno trenira u Dinamu, Karlo i dodatno radi na sebi. Ima osobnog trenera u agenciji prof. dr. Igora Jukića.

– Radimo na fizičkoj spremi i otklanjanju nekih nedostataka. U toj agenciji su i Olić, Jelavić, Brozović, Vrsaljko – zaključio je Majić, pred kojim je blistava karijera.

Neka samo ostane skroman i dobar kao dosad...

>> Otac Josipa Brekala morat će hitno promijeniti broj telefona

>> Mladi reprezentativci se vratili: 'Očekivali smo finale, malo smo razočarani'

>> Najdraža knjiga koju sam pročitao mi je ona o Novaku Đokoviću

Komentara 40

DU
Deleted user
12:54 08.11.2015.

E vidiš mali,zato što se moliš ne bi mogao igrati u Ajduka !Kum Ljubo i drugovi ti ne bi dopustili jer orijunaši ne vjeruju uBoga,nego u Tita,partiju i nikad prežaljenu Yugoslaviju !Ali hvala Bogu dans su izbori i Splićani će ih pomesti sa vlasti u svom Malom mistu !

DU
Deleted user
13:49 08.11.2015.

Civilne "nevladine " udruge na respiratorima Malom nije životni mentor Tito ili Elton John .

JU
jupimi
13:16 08.11.2015.

Bravo Maticu, neka pati liga smeta, komunisti ce sad pocet bacat bljuvotine. ZDS

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije