Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bašićev junak:

Najdraža knjiga koju sam pročitao mi je ona o Novaku Đokoviću

Adrian Šemper
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
04.11.2015.
u 15:00

'Nemam curu, a valjda me ne gledaju zato što sam iz Dinama.'

Bez transparenata i navijača, samo uža rodbina i prijatelji, ali emocija i ponosa kao u tisuću obožavatelja. Dok su neki očevi svoje sinove pratili čak u Čile na SP do 17 godina, majke su ih nakon mjesec dana dočekale na zagrebačkom Plesu. Kanula je pokoja suza, ljubile su svoje sinove, a oni se možda za promjenu nisu bunili. Kažu, mnogo su nas toga naučili: kako držati ruku na srcu dok svira himna, kako je pjevati i kako se ispričati kada skriviš prekršaj. Uz dvije pobjede i dva remija igrači samo pamte onaj jedan poraz.

Nismo osjetili potrese

– Hvala svih Hrvatima na velikoj potpori. Zbog njih nam je najviše žao što nismo ušli u polufinale – rekao je talentirani vratar Adrian Šemper. Kaže, nije osjetio tri potresa koja su pogodila Čile dok se igralo svjetsko kadetsko prvenstvo, ali čuo je s tribina hrvatske navijače i "Zovi samo zovi".

– To je bio sjajan osjećaj! Čile je lijepa zemlja i tamo ljudi jako cijene Hrvate. Uspjeli smo se malo prošetati i razgledavati grad, ali nismo imali vremena za druženja i upoznavanja – rekao je.

Igra za zagrebački Dinamo od svoje osme godine, a prije točno godinu dana potpisao je i profesionalni ugovor. Sami počeci bili su otprilike kao "kud svi Turci, tu i mali Mujo". Nasmijao se...

– Bilo je upravo tako. Svi su trenirali nogomet pa sam i ja počeo. No u zadnjih godinu dana puno se toga promijenilo. Trener, momčad, idem na jača natjecanja. Trenutačno mi je jedini plan da što prije zaigram za seniorsku momčad plavih – objasnio je. Igra i za U-18 reprezentaciju. Prošao je sve Dinamove mlađe selekcije, a branio je i kada su "mali plavi" kadeti osvojili Nike Premier Kup na Old Traffordu nadjačavši vršnjake iz Milana. Djevojku nema. A da li mislite da vas više gledaju zato što branite u Dinamu?

Analaziram jedanaesterce

– Koncentriran sam na nogomet. A cure? Valjda me ne gledaju zato što branim u Dinamu.

Prije svake utakmice razgovara sa psihologom, kaže da mu to pomaže da bude maksimalno koncentriran. Danas ga zovu specijalistom za obranu kaznenih udaraca.

– Kao dijete sjedio sam pred TV-om i analizirao jedanaesterce. Osjećam da mi je to dosta pomoglo. Sada radim samo kako treneri kažu, daješ maksimum i to je jedini put do uspjeha.

Kaže da bez mobitela ne može, ali voli pročitati i dobru knjigu. Najdraže su mu autobiografije, i to ne ona Ibrahimovićeva ili Beckhamova.

– Najdraža mi je knjiga biografija Novaka Đokovića – nasmijao se.

>> Mladi reprezentativci se vratili: 'Očekivali smo finale, malo smo razočarani'

Komentara 3

KN
knjiga11
15:52 04.11.2015.

Dobar je mali. Može na gol umjesto Eduarda. Mali zna braniti i već dugo nisam vidio nekog golmana da tako brani kad je napadač " jedan na jedan". Možda od Ladića.

DC
DC
18:04 04.11.2015.

Neki ovde ne mogu ni beknit a da ne govoru o toj glupoj politici... mali je odlican. Postavlja se ko iskusni vratar i vrlo je samouvjeren. One njegove obrane protiv nigerije su bili fenomenalne. Moro i Brekalo ce bit istoo vrhunski. Sve u svemu dlicna ekipa, u koju se prgavi Lovren bas ne uklapa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije