Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 82. GODINI

Smrt Maxa Mosleyja rastužila i razveselila Bernieja Ecclestonea: 'Dugo je patio'

Reuters
24.05.2021.
u 20:09

- Max mi je bio kao obitelj. Bili smo kao braća.

Bivši predsjednik Međunarodne automobilističke federacije (FIA) Max Mosley umro je u 82. godini.

Mosley je predsjednikom FIA-e postao 1993., nakon što je obavljao administrativne poslove u automobilističkom sportu, uključujući u Formulu 1. Na čelu Međunarodne automobilističke federacije proveo je tri mandata, a odstupio je 2009.

Vijest o Mosleyjevoj smrti za izvještajnu agenciju PA potvrdio je bivši šef Formule 1 Bernie Ecclestone.

- Max mi je bio kao obitelj. Bili smo kao braća. Na neki način mi je i drago, jer je predugo patio - izjavio je Ecclestone.

Mosley je rođen 13. travnja 1940. u Londonu, a bio je sin vođe britanskih fašista iz '30-ih godina prošlog stoljeća Oswalda Mosleyja.

Mosley je 2008. dobio sudsku parnicu protiv novina "News of the World" koje su objavile fotografije i video njegovog sudjelovanja u sadomazohističkom seksualnom činu i nazvale ga "bolesnim nacističkim orgijama".

Sud nije pronašao dokaze o tome da je čin bio na bilo koji način povezan s nacizmom, a sudac Justice Eady je rekao da se objavljivanje snimke seksualnog čina ne može obraniti javnim interesom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije