Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi stranac u Tornju!?

Slovenski trener, bivši Spahijin pomoćnik, na Ciboninu pragu

21.01.2022.
u 22:13

Zbog nemile financijske situacije koju je nova uprava naslijedila, u Ciboni traže trenera do kraja sezone a Gašperu Okornu to odgovara jer on, navodno, u Mađarskoj već ima dogovoren angažman od ljeta

Po svemu sudeći, i naredni Cibonin trener mogao bi biti stranac. Srpskog stručnjaka Vladimira Jovanovića (37) mogao bi naslijediti 48-godišnji Slovenac Gašper Okorn.

A bivši trener Olimpije posljednji angažman imao je u mađarskom prvoligašu Falco Szombathely gdje je i sada prisutan kao savjetnik, no to ga ne bi trebalo spriječiti da preuzme hrvatski klub ali samo do kraja sezone.

A to je nešto što nova uprava zagrebačkog kluba traži, trenera koji je spreman preuzeti momčad na pola sezone jer za neku veću financijsku obvez ovog časa nisu spremni, ali se nadaju da će na ljeto biti.

Ono što je pomalo neobično u slučaju spomenutog slovenskog trenera jest da njega na ljeto, navodno, čeka dobar ugovor u Mađarskoj (spominje se Debrecen) pa mu je ovakav, polusezonski, angažman idealan. Što pak, razumljivo, nije sasvim odgovaralo hrvatskom kandidatu Josipu Sesaru koji se nadao kalendarski jačoj ponudi od ove.

Svoju trenersku karijeru Okorn je započeo u Škofja Loki a nastavio ju je kao pomoćnik u Olimpiji a potom i u Litetuvos Rytasu, gdje mu je šef bio hrvatski trener Neven Spahija. U dva navrata bio je prvi trener Olimpije, radio je u Slovanu u Heliosu ali i u Letoniji (Ventspils), Poljskoj (Slupsk, Koszalin), nakratko u Kuvajtu te u posljednje vrijeme u Mađarskoj (Szombathely).

Okorn dosad ima četiri osvojena trofeja, po prvenstvo i kup s Olimpijom i Szombathelyjem, pa tako zadovoljava kriterije Hrvatskog košarkaškog saveza po kojem strani treneri koji preuzimaju naše klubove moraju imati barem jedan trofej.

S obzirom da bi Okorn sve ovo trebao iskomunicirati sa svojim mađarskim klubom, a to traži vremena, vukovima je itekako dobro došlo to što su im, zbog većeg broja pozitivnih u momčadi, obje utakmice zakazane za ovaj vikend otkazane - gostovanje u Beogradu kod Partizana i gradski derbi s Cedevitom Junior.



 


 

Komentara 1

FI
fidel
10:42 22.01.2022.

bio u Olimpiji...histeričnjak..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije