Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PITANJA Hoće li i gdje Perkovčani igrati u Prvoj HNL ukoliko je izbore?

Slavonac se odriče Prve HNL

12.12.2008.
u 20:12

Hoće li i gdje nogometaši Slavonca CO igrati u Prvoj HNL osvoje li prvo mjesto, tema je koja zaokuplja sportsku javnost Brodsko-posavske županije. No, izbore li plasman u elitni razred, Perkovčani se žele zamijeniti za status s jednim od brodskih klubova.

Slavonac bi se tako, uđe li u društvo Hajduka i Dinama, zamijenio, primjerice, s MV Croatijom (trenutačno četvrtoligašem), te bi se Brođani natjecali u Prvoj HNL, a Perkovčani bi krenuli opet od četvrte lige.

Grad ne želi prvoligaša
– Bude li neki brodski klub zainteresiran za prvu ligu, voljni smo mu prepustiti status prvoligaša ako ga izborimo, a mi ćemo igrati u ligi u kojoj se natjecao taj klub. Potom bismo se opet ‘penjali’ do ranga koji nam odgovara. U svakom slučaju, Slavonac CO igrat će u Starim Perkovcima, jer je stadion Dobrevo izgrađen za Slavonac, a hoće li to biti druga ili neka niža liga, vidjet ćemo – kaže direktor Slavonca CO Nikica Stevanović.

Međutim, ni u gradu na Savi trenutačno ne postoje uvjeti za prvu ligu. Najbliži ishođenju licencije je stadion Livade Željezničar, ali u njegovu bi se prilagodbu ipak trebao uložiti znatan novac.

Nedavno usvojen gradski proračun za 2009., “težak” je 237 milijuna kuna, a Perkovčanima nije jasno kako ni u takvom proračunu za stadion Stanka Vlainića–Dide nije izdvojeno potrebnih 15-16 milijuna kuna, koliko bi bilo dostatno za osiguravanje prvoligaških uvjeta, nego samo sedam milijuna.

– Time nam je poslana poruka da Grad želi uložiti u stadion, ali ne za prvoligaške, nego za drugoligaške uvjete, kakve mi već imamo u Starim Perkovcima. Štoviše, gradonačelnik je rekao da će izgradnja prvoligaškog stadiona biti moguća ako ga mi iz Slavonca dođemo moliti. Pravi je bezobrazluk tražiti da netko tko je voljan dobrovoljno i bez ikakve naknade prepustiti prvoligaški status za to još mora nekoga i moliti – ističe Stevanović.

Prozvani gradonačelnik Mirko Duspara kaže da Grad kao vlasnik svih sportskih objekata i ove godine ulaže znatna sredstva u izgradnju stadiona Amatera i Stanka Vlainića–Dide.

Duspara: Nisu me pitali
– Ako već toliko žele u prvu ligu, trebali bi doći razgovarati s gradonačelnikom i Gradskim poglavarstvom, što dosad nisu učinili. Brodu je u interesu da ima prvoligaša, ali da ga sponzoriraju oni koji su to i dosad činili, a Grad će pomoći koliko može – kaže Duspara.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije