Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMBATA O KUTIJI:

Dinamo nam je branio pa smo mali nogomet igrali kriomice

Kutija sibica, finale, Promotionplay - Big Bang Team
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
06.11.2015.
u 11:49

- Meni nisu branili igrati Kutiju zato što ja nisam bio velik igrač, našalio se izbornik hrvatske reprezentacije - Ante Čačić.

Kad se govori o malom nogometu u Hrvata, prva asocijacija uvijek je Kutija šibica. Legendarni turnir ove godine igra se jubilarni 45. put.

– Kutija šibica kod svih ljudi u nogometu ima kultno mjesto. U moje vrijeme svi igrači velikog nogometa željeli su se dokazati i u malom nogometu. Sjećam se šezdesetih godina kada sam stigao iz Sinja i potpisao za Dinamo, unatoč tome što nam je klub zabranjivao, igrao sam s ekipom na Kegliću – rekao je legendarni igrač Dinama Slaven Zambata i dodao:

– Najdalje sam na Kutiji stigao 1977. godine, do finala, no moja Grahorova izgubila je od Keracommercea.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić našalio se na konstatacije da su klubovi često svojim igračima zabranjivali nastupe na Kutiji zbog mogućnosti ozljede.

– Branili su samo velikim igračima, a ja to nisam bio (smijeh) – nasmijao se Čačić pa dodao:

– Desetak sam godina igrao Kutiju, ali nikada turnir nisam osvojio. Obično smo ispadali u 3. kolu.

Čačić je najavio da će ove godine češće gledati Kutiju šibica:

– Proteklih godina uvijek sam imao puno posla radeći u klubovima, sada kao izbornik u tom razdoblju ipak imam više vremena. Uvijek sam uživao na Kutiji, bilo je tu jako puno majstora kroz povijest.

Čačić kaže da on svojim igračima nikada nije branio da igraju na Kutiji.

– Ne bih branio ni sadašnjim reprezentativcima, no jasno je da im njihovi klubovi to ne bi dopustili – zaključio je hrvatski izbornik.

Prijave za Kutiju počinju u ponedjeljak 9. studenoga, upisnina za seniorski i veteranski turnir je tisuću kuna, a za turnir mladeži 300 kuna.

Ukupni nagradni fond je 150.000 kuna, a naslov brani Promotionplay, za koji su igrali Hrvoje Štrok, Vedran Ješe, Antonio Franja...

>> Prijavite se i borite za titulu najbolje malonogometne momčadi regije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije