Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITI ILI NE BITI

Skelin: Treba dobiti večeras, a onda ima nade s NBA igračima

03.02.2017., Split - Dvorana Gripe, Kosarkaska utakmica KK Split - GKK Sibenik. Ivica Skelin Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/2
26.02.2018.
u 14:37

– Ovo nisu najljepši dani za mene, no i to je sastavni dio posla u kojem ne teku uvijek med i mlijeko. No, prvi ja, a potom i moji igrači, moramo pronaći snagu unutar sebe.

Večerašnja utakmica u Višnjiku (20 sati, HRT 2, Sportlub 1) protiv Nizozemske za Hrvatsku je posljednja slamka nade u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Nakon početnih 0-3, to je posljednja prigoda da se započne pobjednička serija koja bi nas, ali uz još puno muke u nastavku kvalifikacija, posjela u vlak za Kinu.

Da bar imamo Simona

Nakon šokantna domaćeg poraza od Rumunjske, najteže je bilo izborniku Ivici Skelinu, teže nego igračima, jer najviše je bilo povika upravo na njegovu stručnost.

– Ovo nisu najljepši dani za mene, no i to je sastavni dio posla u kojem ne teku uvijek med i mlijeko. No, prvi ja, a potom i moji igrači, moramo pronaći snagu unutar sebe.

Skelin se uzda u ponešto sportske sreće, ali i da bi iskustvo triju poraza moglo donijeti i nešto dobro.

– Nadam se da će nas čak i ovaj poraz od Rumunja ojačati, a i vjerujem da ne možemo ponoviti onako lošu partiju. Naša sportska javnost gleda ove momke kroz prizmu naših najboljih košarkaša koji nam nisu dostupni, a ovo nije ni izbliza najbolja reprezentacija koju bi Hrvatska mogla sastaviti u normalnim okolnostima. Da barem imamo Simona, on bi nam jako puno značio.

Poraz od Nizozemske značio bi ispadanje već u prvom krugu kvalifikacija i velik udarac za ionako poljuljanu hrvatsku košarku.

03.02.2017., Split - Dvorana Gripe, Kosarkaska utakmica KK Split - GKK Sibenik. Ivica Skelin Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/8

– Ovo je za nas biti ili ne biti utakmica. Ako pobijedimo, onda ćemo imati situaciju u kojoj na dva gostovanja u lipnju, s našim NBA i euroligaškim igračima, imamo pravo tražiti pobjedu na bilo kojem terenu.

Da bi Hrvatska pobijedila nikako se ne smije ponoviti onakva šuterska večer kao protiv Rumunjske (2 od 26 za tricu). Svjestan je toga i naš ponajbolji šuter Filip Krušlin koji vjeruje da mu se ne može opet dogoditi onih tricaških 1-10 kao protiv Rumunja.

– Ja vjerujem da je to bila samo loša šuterska večer jer šut je dio igre koji je varijabilan. Ne mogu reći da osjećam neki veliki grč, no psihološki pritisak postoji radi bitnosti cijele situacije.

A taj pritisak mogao bi protiv Nizozemaca biti još veći jer situacija je još neugodnija pa je ključno što će se događati u podsvijesti.

– Mi ne smijemo razmišljati o tome, ne smijemo si zaokupljati misli nebitnim stvarima, već samo o elementima taktike koji su bitni za dobiti utakmicu. A onda će i podsvijest drugačije reagirati.

Problem u klasi

Krušlin je u prvoj utakmici s Nizozemcima zabio 19 koševa, a izravni rival na parketu Yannick Franke 24. Igrač talijanskog Trenta kao da je Hrvate uzeo na zub jer je Cedeviti zabio 21 koš pa ne čudi kada kaže da voli igrati protiv Krušlina.

– Pokušat ćemo ‘ukrasti’ bodove u Zadru. Bila bi to za nas velika pobjeda. Bit ćemo izrazito motivirani pa tako i ja osobno.

Franke će imati dodatni motiv jer je lani bio prvotimac Zadra iz kojeg je ponio loša sjećanja. Ne samo zbog vrlo skromne minutaže.

– Bio sam u Zadru tri mjeseca, no oni su mislili da nisam dovoljno dobar pa nisam igrao puno. No, nije to bio problem nego to što me nisu plaćali pa mi još i danas duguju, no klub nije plaćao niti stan pa sam iz njega izbačen. Kada se to dogodilo, morao sam otići – kazao je Franke.

Komentara 2

Avatar sf49
sf49
15:33 26.02.2018.

Derbi.

NO
nogogaz
18:53 26.02.2018.

Tek ako pobjedimo imamo nade...sad nema ni traga o njoj....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije