Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKAŠI NA DNU

Evo kako je hrvatski izbornik odgovorio na pitanje o ostavci

Hrvatska - Rumunjska
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/8
24.02.2018.
u 08:11

U zadarskom hramu košarke, pred 6500 gledatelja, ‘drugoligaška’ Hrvatska sinoć je izgubila od ‘trećeligaške’ Rumunjske (56:58) pa sada u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ima 0-3

Seniorska košarkaška reprezentacija sinoć je u Zadru dotaknula najnižu točku svog postojanja, a u strahu smo da u tom živom blatu dno još nismo dotaknuli.

U zadarskom hramu košarke, pred 6500 gledatelja, ‘drugoligaška’ Hrvatska sinoć je izgubila od ‘trećeligaške’ Rumunjske (56:58) pa sada u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ima 0-3 i minimalizirane izglede za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Jesu li izgorjeli od želje!?

Hrvatska - Rumunjska
1/8

A kada se sve to već tako odigralo, prvo pitanje s kojim se suočio izbornik Skelin bilo je:

- Planirate li ponuditi ostavku?

- Ona je na stolu, ako to Savez zatraži...

Ključni trenuci susreta bili su oni, kod 44:32, u kojima naši nisu uspjeli prelomiti utakmicu već su dozvolili gostima da se serijom 0:11 vrate. Hrvatskoj je presudilo i to što su naši pucali trice s uspješnošću od 7,7 posto jer su pogodili samo dvije od 26 dalekometnih pokušaja. Naši najbolji šuteri nisu ništa mogli pogoditi iza crte 6,75 metara (Krušlin 1-10, Pilepić 0-3, Mavra 0-3), a pogoditi izvana nije mogao niti centar Buva (0-4).

- Težak smo poraz doživjeli i sada smo u još težoj situaciji nego prije. Nismo mogli pogoditi s vanjskih pozicija, a od tih 26 šuteva za tricu sigurno ih je 20 bilo otvorenih ali i još nekoliko situacija u kojima, iz nekog straha, nismo niti šutirali.Presudno je bilo i to što smo u trećoj četvrtini imali “plus 12”, prednost koju smo izgubili za tri-četiri minute. Žao mi je što smo izgubili, ali mi nije žao što sam se vratio u reprezentaciju niti će mi ikad biti - kazao je kapetan Luka Žorić.

Unatoč svemu, imali su naši čak i tricu za pobjedu, no Krušlin je šutirao preko ruke i pogodio obruč.

Minutu prije toga otvoreno tricu, s krila, imao je Pilepić no i on je promašio baš kao i dva slobodna bacanja u 38. minuti. A riječ je o čovjeku s najfinijom rukom u ovom sastavu. Igrač koji je na terenu najviše pokušavao, a i najviše je napravio, bio je povratnik u reprezentaciju Hrvoje Perić (19 koševa, 12 skokova):

- Nakon našeg najvećeg vodstva bili smo nepovezani. Nismo prebacivali loptu s jedne na drugu stranu, uzimali smo prva rješenja i ishitrene šuteve, a kada su nas olako stigli onda smo doživjeli i psihičku blokadu.

A blokirana labilna psiha ključan je pojam za objasniti ovakav poraz, a to je i odgovornost izbornika koji je izgledao kao čovjek koji niti sam ne zna što mu se dogodilo:

- Ne znam je li u pitanju psihološka priprema ili smo izgorjeli od velike želje. Tijekom tjedna pokušao sam relaksirati igrače i ukazati im da imamo kvalitetu. Ovo je drugačija momčad od one koja je igrala prve dvije utakmice, no opet smo se slomili pod pritiskom.

U prvih 10 minuta Skelin je rotirao desetoricu igrača. Kao da ni sam nije bio svjestan tko mu koliko može dati.

Situacija je dramatična

- Htio sam da svi igrači osjete teren nadajući se da će neki igrači tu priliku iskoristiti.

A jedini priliku nije dobio Darko Planinić, igrač za kojeg se voli reći da je izrazito zahvalan momčadski igrač.

- Nisam imao dovoljno minuta za četiri centra.

No, zato je možda mogao dati više minuta malom Uljareviću kad su već svi ostali bekovi bili zakočeni?

- Sada mi je žao što Uljarević nije i više igrao i ako imamo ikakav dobitak onda je to spoznaja da on to može. Istina je da nam je nedostajalo prodornosti vanjskih igrača, no ključ poraza nije u tome da je Karlo mogao igrati koju minutu više.

Hoće li Skelin igrati i u ponedjeljak na klupi reprezentacije odlučit će dvojica Vrankovića i šef Stručnog savjeta Dino Rađa. Situacija je dramatična i odluke se moraju hitno donositi, a dva negdašnja kandidata za izbornika su slobodni treneri (Trinchieri, Perasović)...

Komentara 17

Avatar nisam_robot
nisam_robot
09:26 24.02.2018.

Dok se vodstvo HKSa kao drug D. Radja bavi Sukerom i pametovanjem HNSu, nije ni oakav rezultat los. Naravno za uspjehe bise morao maknuti Jovanovicev kadar ali imaju manjak ideoloski podobnih Jugoslavena. Ipak je ideologija vaznija od uspjeha, bar zaa nase novinare i njihovu partiju.

Avatar white socks
white socks
09:11 24.02.2018.

Možda Torcida ima i lošijih trenera od Skelina pa će njega dovest. Kako ja nemam veze s košarkom, očekujem poziv. Obećavam da ću sve hajdukove igrače pozvati u košarkašku reprezentaciju. Torcidi treba dati i HNS da upropaste i nogometnu reprezentaciju. (Naravno, ako administrator uloži veto, ne ću biti izbornik)

BI
billynik
08:53 24.02.2018.

Sva ova ekipa s Vrankovićem treba otići jer ovo je blamaža.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije