Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Je li to moguće?

Senzacija u Varaždinu: Češka šokirala Dansku

Češka - Danska
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/9
15.01.2018.
u 22:52

Bila je to nevjerojatna preobrazba čeških rukometaša, koji su samo dva dana prije poraženi od Španjolske sa 17 golova razlike

Rukometaši Češke senzacionalno su pobijedili reprezentaciju Danske s 28-27 (15-16) u utakmici 2. kola skupine D Europskog prvenstva, koja je odigrana u ponedjeljak navečer u Varaždinu. 

Bila je to nevjerojatna preobrazba čeških rukometaša, koji su samo dva dana prije poraženi od Španjolske sa 17 golova razlike. Češku je do velike pobjede predvodio Ondrej Zdrahala s osam pogodaka, ali veliki obol pobjedi dao je vratar Martin Galia sa 17 obrana, a najvažnijom se pokazala ona na 20 sekundi prije kraja, kad je Češka vodila 28-27, ali branila se s dva igrača manje.

Češka - Danska
1/6

Lauge je ostao sam na crti, ali Galia je obranio njegov udarac i osigurao veliku pobjedu svojoj reprezentaciji. Kod Danaca je najefikasniji bio Mikkel Hansen sa sedam pogodaka.

U prvoj utakmici odigranoj u Varaždinu Španjolska je svladala Mađarsku s 27-25 i osigurala prolaz u drugu fazu natjecanja, a Danci će protiv njih morati tražiti potvrdu prolaza u drugi krug, u koji bi mogli otići i u slučaju poraza, ali bi ostali bez ijednog boda. 

U Zagrebu je mjesto u drugom krugu osigurala Makedonija pobjedom nad Crnom Gorom 29-28 (15-16). Makedoniju su do druge pobjede i maksimalnog učinka nakon dva kola predvodili Filip Kuzmanovski s pet pogodaka te Kiril Lazarov i Dejan Manaskov s po četiri gola. Kod Crne Gore najbolji je bio Stefan Čavor sa šest golova.

U kontroverznoj završnici prvog dvoboja Njemačka je iščupala bod u dvoboju sa Slovenijom. Utakmica je završila 25-25, ali tek nakon što su litavski suci Mazeika i Gatelis naknadnim pregledavanjem snimke odlučili kazniti slovenskog reprezentativca Balogtinšeka crvenim kartonom i time dodijelili sedmerac Njemačkoj pri vodstvu Slovenije 25-24. Reichmann je bio precizan izvođač, a Slovenija je uložila žalbu na odluku sudaca.

Makedonija i Njemačka borit će se u srijedu za prvo mjesto u skupini C, a Slovenija i Crna Gora će se boriti za prolaz u drugi krug. Ostane li rezultat utakmice Njemačke i Slovenije 25-25, Slovenci će maksimalno u drugi krug moći prenijeti jedan bod, a Česi nijedan u slučaju da pobijede Slovence.

Češka - Danska
1/18

Komentara 3

KO
kordunmoj75
08:40 16.01.2018.

I zasto bi to bila uopce senzaciaja,pa svi su dosli da igraju rukomet,a ne da posmatraju.

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
23:10 15.01.2018.

Bravo Česi !

PR
prarvat
07:54 16.01.2018.

mislio sam da samo balkanci pretjerano podcjenjuju protivnike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije