Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 8 GODINA

Sjećate li se ovih ikona Hajduka? Oni su posljednji svladali Rijeku na Poljudu

Hajduk 2011.
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
20.04.2019.
u 21:36

Za Hajduk je na vratima bio Danijel Subašić, prvi vratar reprezentacije u pohodu na svjetsko srebro. Za Rijeku su nastupili Lisjak, Čaval, Čagalj, Križman, Čulina, Kreilach, Dedić, Baković, Švrljuga, Vukman i Gutierrez, a u igru je još ušao Pilčić

Hajduk je u 30. kolu HNL-a slavio protiv Rijeke na Poljudu s visokih 4:0. Sjajnu utakmicu odigrali su igrači Siniše Oreščanina, a bila je to ujedno i prva pobjeda Hajduka na Poljudu nad Rijekom još od davne 2011. godine

Bilo je to u trećem kolu prvenstva, 7. kolovoza, a na Poljudu se skupilo osam tisuća gledatelja. Sudac je bio Andrej Burilo iz Osijeka, a pomoćnici su mu bili Petrović (Valpovo) i Berger (Osijek)

Trener Hajduka tada je bio Krasimir Balakov, a Riječane je vodio Alen Horvat

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk je slavio pogocima Ante Vukušića i Srđana Andrića, a za goste je zabio Andro Švrljuga

A sjećate li se tadašnjih momčadi? Vjerojatno samo pravi istinski zaljubljenici znaju odgovor, a bilo je stvarno 'ikonskih' igrača. 

Za Hajduk je na vratima bio Danijel Subašić, prvi vratar reprezentacije u pohodu na svjetsko srebro. 

Ispred njega stoperski par su činili Mario Maloča i Masahiko Inoha, simpatični Japanac koji sada igra u Yokohami. Lijevu stranu u obrani je držao 'kontroverzni' Tonći Kukoč, a s desne strane nalazio se Ruben Lima koji je nakon Hajduka otišao u Dinamo pa u Rijeku. 

Na Liminoj strani u vezi nalazio se Mirko Oremuš, a par veznih igrača činili su Srđan Andrić i Dinko Trebotić. S lijeve strane je prijetio Anas Sharbini, tada ponajbolji igrač lige. 

>>> Pogledajte slavlje igrača Dinama nakon osvajanja naslova

U napadu se nalazio njegov brat Ahmad, a društvo mu je pravio već spomenuti Ante Vukušić. U igru su tada protiv Rijeke još ušli Ivan Vuković, Marin Tomasov i Mario Brkljača

Za Rijeku su nastupili Lisjak, Čaval, Čagalj, Križman, Čulina, Kreilach, Dedić, Baković, Švrljuga, Vukman i Gutierrez, a u igru je još ušao Pilčić.

Ključne riječi

Komentara 1

DH
dalibor.hren
09:31 22.04.2019.

Ak su to ikone, kaj su onda Jerković, Šurjak, Žungul, Mužinić,Jovanić, Đorđević, Oblak....???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije