Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENISKA NADA

Sjajna Zagrepčanka 'razbija' i one za 500 mjesta bolje: Samo joj je nebo granica

Zagreb: Proslava tenisačica HTK Zagreb nakon obrane naslova ekipnih prvakinja Hrvatske
Sanjin Strukic/PIXSELL
29.04.2021.
u 17:45

Tara je uoči Zagreba bila 766., ali je sada osigurala napredak od barem 100-ak mjesta.

Petri Marčinko u srijedu su se u drugom kolu ovogodišnjeg Zagreb Ladies Opena pridružile još tri hrvatske tenisačice: Jana Fett, Tara Würth i Tereza Mrdeža.

Imamo četiri predstavnice među 16, to je praktično maksimalan učinak jer jedna je morala otpasti s obzirom na to da su se međusobno sučelile Fett i Lea Bošković.

Leu muče i ozljede

Pa krenimo od tog meča; Lea je potvrdila da nije u najboljoj formi u posljednje vrijeme, muče je i ozljede, pa je protiv Jane povela s 2:0, ali je do kraja susreta osvojila još samo gem, izgubivši sa 2:6, 1:6 i doživjevši šesti poraz u posljednjih sedam mečeva. Fett se pak ovom pobjedom vratila u Top 200, trenutačno je na 199. poziciji (+3) s dobrim izgledima da u svom Zagrebu osvoji još nešto bodova. Slijedi joj ogled protiv Mađarice Reke-Luce Jani, 223. na WTA listi. Bit će to pravi izazov za Janu.

Tara Würth napravila je još jedno čudo nakon što je prošla kvalifikacije. U prvom je kolu glavnog turnira u dramatičnom dvoboju eliminirala Kanađanku Rebeccu Marino sa 6:4, 4:6, 7:6 (4). Tara je pri vodstvu od 5:4 u trećem setu servirala za meč, ali izgubila je dva gema u nizu, da bi ipak izborila 13. igru i stigla do najvećeg uspjeha karijere. Kanađanka je 231. na listi, što znači da je Würth u sva tri meča na Ravnicama pobjeđivala suparnice koje su od nje bolje za 500 i više mjesta.

Tara je uoči Zagreba bila 766., ali je sada osigurala napredak od barem 100-ak mjesta. U konkurenciji igračica do 19 godina je već 30. na svijetu, što pokazuje da je 18-godišnjoj Zagrepčanki samo nebo granica. U dvoboju za prolaz u četvrtfinale igrat će protiv Austrijanke Barbare Haas, 156. igračice svijeta.

Posljednja se, i to preokretom, u osminu finala plasirala Porečanka Tereza Mrdeža koja je u dvoboju dviju kvalifikantica pobijedila Rumunjku Andreu Prisacariju sa 2:6, 6:3, 6:3. Rumunjka je 536. na svijetu, ali u posljednje je vrijeme nanizala nekoliko dobrih rezultata, pa je Tereza nakon gubitka prvog seta morala ubaciti u brzinu više. U borbi za četvrtfinale imat će vjerojatno još teži posao jer je čeka četvrta nositeljica, Ruskinja Kamila Rahimova, 139. na WTA listi.

Martić brani četvrtfinale

A što je s našim najboljim tenisačicama? Petra Martić branit će na WTA 1000 turniru u Madridu četvrtfinale iz 2019. godine (u prvom kolu ide na kvalifikanticu), dok je Donna Vekić, koja se očito još nije oporavila od operacije koljena, otkazala Madrid i turnirima bi se trebala vratiti 10. svibnja u Rimu. Dotad će se pripremati u svojoj bazi u Monte Carlu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije