Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlo Ledinski

Sjajna atmosfera u Spaladiumu: Nisu orijunaši, nego najbolji hrvatski navijači

16.01.2018.
u 13:44

Mislio sam da je ono protiv Srbije najbolje moguće navijanje, a onda je publika na utakmicama protiv Islanda bila još triput bolja! – kaže Zlatko Saračević

Možda već djeluje i kao klišej, ali tvrdnja da je splitska publika “najbolja na svitu” opet se pokazala točnom. Ne može nitko na svijetu ponoviti trenutke kada Mladen Grdović između dva poluvremena izađe na parket i zajedno s navijačima zagrmi dvoranom. Istakli su to redom i svi hrvatski rukometaši nakon u dviju uvodnih utakmica na Europskom prvenstvu.

– Mislio sam da je ono protiv Srbije najbolje moguće navijanje, a onda je publika na utakmicama protiv Islanda bila još triput bolja! Pa gdje joj je kraj? Nadam se da će nas takva atmosfera dočekati i u drugom krugu u Zagrebu – poručio je pomoćni trener reprezentacije Zlatko Saračević.

I Srbima i Islanđanima klecale su koljena kada su čuli navijanje publike u Splitu, koja je nosila Linine dečke do pobjeda.

1/16

– Ne znam kako zahvaliti Splitu. Mi smo ovdje ravni Hajduku! Split je stvarno sportski grad koji zna što znači borba i pošten odnos – rekao je Červar, a potom naglasio:

– Ponosan sam da smo loptačka reprezentacija koja može doći u Split i nikad neću dozvoliti da se to promijeni. A s tom rečenicom poslao je poruku ostalim reprezentacijama da nepravedno zaobilaze Split. Prije svega poruka je to Davoru Šukeru, Zdravku Mamiću, Damiru Vrbanoviću i ostalim ljudima koji već godinama drmaju hrvatskim nogometom, a ustrajni su u tome da svim silama izbjegavaju Poljud. Kao što ga je izbjegavao i Šukerov prethodnik Vlatko Marković. Jer sramotna je činjenica da je u zadnju 21 godinu na Poljudu odigrana tek jedna kvalifikacijska utakmica nogometne reprezentacije.

Krivi su za to, osim vrhuške HNS-a, i nogometni reprezentativci, koji su mogli, ali nisu imali muda svojim šefovima reći da se Split nepravedno zaobilazi. Zato je to sada u ime svih loptačkih sportova rekao veliki domoljub Lino Červar. I nadamo se da će njegov apel imati utjecaja jer Split ne izbjegava samo nogometna reprezentacija već posljednjih godina i košarkaška, vaterpolska...

Iz Spaladium Arene su nam rekli da savezi često izbjegavaju Split jer ovdje cijene ulaznica ne mogu biti visoke kao u Zagrebu, a glavni grad često im je najlakši izbor i zbog prijevoza. Šuker i društvo kao razlog za neigranje u Splitu uvijek će rado izvaditi i slučaj Svastika, no to je bilo djelo nekolicine budala, a ne stav svih Splićana. Jer Splićani nisu orjunaši, kako ih neki pokušavaju predstavljati, već domoljubi kojima je reprezentacija svetinja, i koji su sposobni napraviti najbolju atmosferu na svijetu. A u Zagrebu smo u posljednjih 10 godina jedva dvaput imali do posljednjeg mjesta ispunjene tribine Maksimira na utakmicama reprezentacije...

1/20

Komentara 6

JO
josolaca
14:00 16.01.2018.

Opaska novinaru i urednicima. Nisu orijunaši nego orjunaši (od Organizacija jugoslavenskih nacionalista). Usput, oni su uvijek bili manjina u Dalmaciji i ne dolaze na utakmice hrvatske reprezentacije osim kad treba uoči priredbe "nacrtati" svastiku.

ST
stimo
19:36 16.01.2018.

opet supak karli promasio temu sjedi 1

DU
Deleted user
19:53 16.01.2018.

Ledinski ..smece si i to najgore...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije