Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
budućnost hrvatske

Sjajan uspjeh mladih Varaždinaca: Osvojili su broncu na Svjetskom školskom nogometnom prvenstvu u Maroku

Hrvatski školski sportski savez
Autori: Vecernji.hr, Hina
29.07.2023.
u 16:37

Učenici Druge gimnazije Varaždin, kao predstavnici Hrvatske, osvojili su brončanu medalju na Svjetskom školskom prvenstvu u nogometu koje se od 23. do 31.srpnja igra u Maroku.

Svjetsko školsko prvenstvo u nogometu održava se u organizaciji Svjetske školske sportske federacije, a Hrvatski školski sportski savez sudjeluje s muškom nogometnom ekipom iz Druge gimnazije Varaždin. Varaždinski srednjoškolci u utakmici za treće mjesto pobijedili su ekipu Saudijske Arabije rezultatom 2-0. Prethodno su nanizali tri pobjede, protiv Kine i Ukrajine u skupini te protiv Gvineje u četvrtfinalu, no u polufinalu su bili bolji Francuzi s 3:2.

Igrače Druge varaždinske gimnazije, koji su se za ovo prvenstvo pripremali zadnjih godinu dana, s tribina su bodrili roditelji i volonteri iz Hrvatske.

„Zbližili smo se kao obitelj, i bilo nam je jako žao što smo izgubili u polufinalu. Ali smo ipak izborili to treće mjesto i na to možemo biti ponosni“, rekao je kapetan ove ekipe Niko Blaguški.

Osim njega, hrvatsku delegaciju činili su 

Filipa Hrženjak i Tin Levanić, Domagoj Mamić, Ivana Tomičić, Mihael Jagaćić, Leon Brlek, Borna Pahor, Borna Horvat, Vito Crleni, Ivan Vugrinec, Tomica Fijačko, Benjamin Kovačić, Marko Grđan, Niko Blaguški, Mateo Djak, Noa Darabuš, Domagoj Vincek i Josip Paljak, zatim treneri iz Druge gimnazije Varaždin Dario Kos, Goran Labaš i Zdravka Grđan, Marija Bobinski iz Hrvatskog školskog sportskog saveza te učenik novinar Nikola Pošta i nogometni sudac Filip Hirš.

„Imati ovu divnu delegaciju u Maroku zaista je velika čast, pogotovo kada ih vidite na terenu jer žive za Hrvatsku i za predstavljanje Lijepe Naše na najbolji mogući način, a to su i učinili ovim izvrsnim plasmanom“, poručili su iz Veleposlanstva Hrvatske u Maroku

Osim brončane medalje u Maroku, igrači Druge gimnazije Varaždin osvojili su broncu i na Europskom prvenstvu u Francuskoj 2016. te dva puta 11. mjesto na Svjetskim prvenstvima u Češkoj 2017. i Srbiji 2019. godine. 

Komentara 2

RE
RedTree
15:58 30.07.2023.

Čestitke! 👏

Avatar barba_arba
barba_arba
18:36 30.07.2023.

Bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije