Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet mijenjali disciplinu

Sinkovići: U dvojcu bez imamo veće izglede za olimpijsko zlato nego u dvojcu na pariće

13.11.2023.
u 19:54

Ideja da opet mijenjamo disciplinu bila je moja, brat Martin se složio a treneru Bralić na prvu baš i ne ali je, kad je malo promislio, rekao da će nas podržati, ispričao je Valent Sinković

Kad stigne jesen i Sinkovići ne veslaju punom snagom, za najtrofejniji dvojac u povijesti hrvatskog sporta to je vrijeme za promjene. Nakon što su u jesen 2016. odlučili napustiti dvojac na pariće i preseliti u dvojac bez kormilara i nakon što su se u jesen 2021. vratili u svoju matičnu disciplinu ovih dana došlo je do novog obrata.

Dakle, Valent i Martin Sinković odlučili su opet veslati s po jednim veslom u ruci, u disciplini u kojoj su u Tokiju osvojili olimpijsko zlato. Vijest nam je javio Martin kazavši da je na ideju došao stariji mu brat Valent. A njega smo i nazvali da nam objasni logiku promjene.

- O tome sam počeo razmišljati nakon Svjetskog prvenstva i osvajanja srebra. Gledajući konkurenciju po disciplinama, meni se činilo da u dvojcu bez imamo više izgleda za zlato. Rekao sam to Martinu i on se složio. Kad smo već jedini u svijetu koji možemo birati, veslati jedno i drugo, odlučili smo se za ovo.

Zar Nizozemci Twellar i Broenik ovog časa doista izgledaju tako nepobjedivo.

- Pokazali su da su moćni. Dakako, ne bismo se mi predali u dublu no moje je mišljenje da možemo jednako dobro veslati u dvojcu bez. Konkurenti među koje dolazimo su odlični no Nizozemci su izvanserijski. Dakako, može se dogoditi da i ne uzmemo medalju. Ne možemo reći da smo nepobjedivi kao što smo nekad bili.

Martin drži da imate veće izgleda za zlato ali i da su veći izgledi da ne osvojite ništa.

- Da ali u smislu da ovog časa ne znamo gdje smo točno. Dok ne upoznamo konkurenciju. Ovo je samo pretpostavka kakvi ćemo biti, sve dok ne upoznamo sebe i konkurenciju.

Čija je ideja bila o promjeni discipline iznikla nakon Olimpijskih igara 2016. godine?

- Također moja. Ja sam taj koji izbacuje ideje a onda dalje razgovaramo.

Kakva je tada a kakva sada bila reakcija njihova trenera Nikole Bralića?

- Niti u jednom slučaju, na prvu, nije bio "za". No, kada je malo razmislio pomislio je zašto ne probati, zašto da ne iskoristi taj naš motivacijski zamašnjak. Uostalom, nije da probavamo nešto posve novo. Jest da nismo u tom čamcu bili dvije godine no ipak idemo u nešto što nam je poznato.

Što ovo znači za braću Lončarić, Antona i Patrika, koji su ti koji su izborili olimpijsku vizu za dvojac bez, u disciplini u koju sada prelaze Sinkovići?

- Dobra je stvar što smo i mi i oni izborili olimpijsku vizu a plasman na Svjetskom prvenstvu značio je vizu za određenu zemlju a ne posadu. Tako ćemo se mi samo zamijeniti. Mi ćemo voziti disciplinu u kojoj su vizu izborili oni i obratno.

Da nije tako, da nisu i jedni i drugi na SP-u izborili olimpijsku vizu, da li bi Sinkovići išli u ovu promjenu? U tome su i Valent i Martin složni.

- Ne, u tom slučaj ne bismo mijenjali disciplinu jer ne bi bilo fer prema Patriku i Antonu da im onemogućimo nastup na Olimpijskim igrama. Neće njima dvojac na pariće biti stran, oni su ga veslali dvije sezone a vozili su i samce.

Sve to ispričao nam je Valent dok je kupao svoje sinove, Karla (dvije godine i sedam mjeseci) i Luku (godina dana).

- Ha, ha, ispada da mijenjamo disciplinu onako usput, dok kupam klince - našalio se stariji Sinković.

A s tom promjenom neće svi biti zadovoljni. Zapravo, najvažnije pitanje uoči svakih Olimpijskih igara postalo je "a što će ovaj put voziti Sinkovići"?

- Već su nam se javili Englezi, koji će nam biti jedni od glavnih konkurenata. Njima i ostalim vrhunskim dvojcima bez kormilara zacijelo neće biti drago ali zato hoće dvojcima na pariće iz čije konkurencije izlazimo - kazao je Valent.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije