Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠAH

Sindik: Kako da zovem nekoga tko godinu dana uopće ne igra

šah
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
31.08.2018.
u 00:30

– Radi prave istine, Valentinu Golubenko nisam uvrstio u reprezentaciju isključivo i jedino zato što je godinu dana potpuno neaktivna i nije odigrala ni jednu jedinu partiju, a kamoli nastupala na turnirima.

Ervin Sindik, sad već bivši izbornik hrvatske ženske šahovske reprezentacije, osvrnuo se na svoju ostavku uoči šahovske Olimpijade u Gruziji.

– Činjenica je da je Valentina Golubenko velemajstor te da je uspješno nastupala za reprezentaciju i prije deset godina bila svjetska juniorska prvakinja. Dakle, nije aktualna svjetska juniorska prvakinja kao što se moglo zaključiti iz teksta koji je izišao u Večernjem listu 29. kolovoza pa čitatelji mogu dobiti sasvim drugu sliku o cijelom događaju – htio je odmah razjasniti situaciju Ervin Sindik te je dodao:

– Radi prave istine, Valentinu Golubenko nisam uvrstio u reprezentaciju isključivo i jedino zato što je godinu dana potpuno neaktivna i nije odigrala ni jednu jedinu partiju, a kamoli nastupala na turnirima. Na Ekipnom prvenstvu Europe na Kreti prošle godine nastupila je na prvoj ploči za reprezentaciju i u sedam partija osvojila samo bod i pol, te sam joj tada napomenuo da treba više nastupati na turnirima kako bi održala formu i kandidirala za sastav. Kako je od tada potpuno neaktivna, nisam je uvrstio u reprezentaciju. 

Ključne riječi

Komentara 1

VO
vorda400
08:35 31.08.2018.

Sindrom "Kalinić" a kome se izbornik mora objašnjavati zbog nekoga tko godinu dana nije aktivan???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije