Naslovnica Sport Nogomet

Šimić s govornice prozvao Šukera: Čega se bojite?

Savez je odabrao dvije tvrtke za izvođenje radova na šest prvoligaških igrališta, u što će biti uloženo 30 milijuna kuna, iz Uefina Hat-trick programa, iako Šuker odlučno tvrdi “to je naš novac!”.
07. travnja 2018. u 07:00 4325 prikaza
Davor Šuker
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

U jednom od rijetkih gostovanja u Hrvatskoj, sasvim prigodno – na Skupštini HNS-a, predsjednik Saveza Davor Šuker za vrijeme zasjedanja isijavao je zadovoljstvo, a kasnije na konferenciji za novinare u najvećoj mjeri – nervozu.

Matjaž Kek NIJE SE DUGO ČEKALO Mamić prozvao Keka, evo kako mu je slovenski trener odgovorio

Na primjer, jako mu je zasmetalo pitanje reportera Nove TV o – Osijekovim priopćenjima vezanim uz Dalićev izbor reprezentativaca i događaje na američkoj turneji.

Davor Šuker
1 / 15
Hrvatska nogometna reprezentacija izborila se za nastup na Svjetskom prvenstvu koje se sljedeće godine igra u Rusiji.

– A zašto vi niste bili u Americi? – uzvratio je Šuker nesuvislim protupitanjem, pa se kasnije nadovezao:

Dalić ima našu potporu

– Živimo u demokraciji i svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje. Dalić ima našu potporu i neograničeno povjerenje, a kad je u pitanju puštanje igrača nakon prve utakmice, vidjeli ste na društvenim mrežama da se neki igrači nisu odmah vratili doma. Ako bismo nešto željeli izbrisati iz SAD-a, to je bilo 0:2 u utakmici s Peruom, ali naše je zadovoljstvo ogromno jer je HNS ondje zaradio ogroman novac.

Šukeru nije leglo ni pitanje o gostima HNS-a na međunarodnim gostovanjima, konkretno o saborskom zastupniku Franji Luciću.

– Čovjek voli nogomet! – graknuo je Šuker i pojasnio da i drugi savezi vode svoje goste na utakmice, a o tome ih nitko ne propitkuje.

Kako gledate na katastrofalno suđenje na utakmici Dinamo – Rijeka i općenito na problem velikih sudačkih pogrešaka?, bilo je pitanje za Šukera.

– Gledate li utakmice Lige prvaka, Barcelona – PSG, ili Real Madrida? Sudačke pogreške sastavni su dio igre – uzvratio je Šuker očito nimalo uzbuđen bujicom zastrašujućih sudačkih brljotina u Prvoj HNL.

Glavni direktor HNS-a Damir Vrbanović, čovjek suočen s Uskokovom optužnicom, izrazio je žaljenje što predstavnici Hajduka nisu bili na sjednici Skupštine HNS-a, jer, kako je rekao, “ovo je pravo vrijeme i pravo mjesto da iznesu svoje stavove, kao što je to učinio Dario Šimić”.

Halar Poljak VEČERNJI TV Naš sudac trebao je na SP 2010., no preveslali su ga i tada je pukao

– To što reprezentacija ne igra u Splitu gubitak je za navijače i sve ljubitelje sporta u Dalmaciji – istaknuo je Vrbanović, a Šuker se uporno vraća na slučaj svastika (“Zašto o tome ne pišete?), zbog kojega će Hrvatska morati ugostiti Englesku u Ligi nacija pred praznim stadionom.

– Ako se netko ne odazove na naših deset poziva na sastanak, onda nije problem u nama. No, Hajduk je sve jači i tome se svi radujemo – naglasio je Šuker.

Inače, redovita sjednica Skupštine HNS-a protekla je uglavnom u svečarskom tonu. Nagrade i priznanja dijeljeni su šakom i kapom; Trofej pomlatka dobili su pokojni Rudolf Krznarić, zatim Stjepan Benić, Milan Đuričić i Josip Pirić, a dužnosnički doajen, 84-godišnji Ante Pavlović dobio je titulu počasnoga glavnog tajnika HNS-a.

HNS je poslovnu 2017. godinu završio s minusom od 5,6 milijuna kuna, budući da je to bila godina bez velikog natjecanja reprezentacije. Savez je ipak Vinkovcima dodijelio finale Hrvatskoga kupa Dinamo – Hajduk (23. svibnja) i HNS će u uređenje Cibalijina stadiona uložiti milijun kuna.

Ulažemo u igrališta

Savez je odabrao dvije tvrtke za izvođenje radova na šest prvoligaških igrališta, u što će biti uloženo 30 milijuna kuna, iz Uefina Hat-trick programa, iako Šuker odlučno tvrdi “to je naš novac!”.

Vrbanović najavljuje da će dio novca od propaloga projekta kampa na Sveticama biti uložen u obnovu stadiona u Kranjčevićevoj ulici.

Savez je velikodušno izmijenio Statut i po novome, kandidaturu predsjedničkog kandidata treba poduprijeti sedam, a ne kao prije devet županijskih saveza. Dario Šimić tvrdi da je to samo kozmetička izmjena, te da je HNS i dalje nedemokratičan...

– Čega se bojite? – poručio je Šimić s govornice Šukeru. 

Cibalia Inter HNL Cibalia s tri gola ispratila Inter za prvu pobjedu od prosinca Davor Šuker VINKOVCIMA KUP HNS otkrio u kolikom su minusu završili 2017.: U SAD-u smo zaradili jako puno Real PSG Liga prvaka Luka Modrić ODUŠEVIO GA Bivši suigrač se poklonio Modriću: Ovakav kompliment rijetko se čuje
OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu