Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bilić, Stanić i Šimić sudjelovali u spektaklu

Šimić: Francuzi su uvijek sretni kad nas vide, prisjete se 1998.

Vatreni iz '98.
Foto: Siniša Hančić/Pixsell
1/31
14.06.2018.
u 23:34

– Uh, kad vidim Thurama, svaki mi se put smrači pred očima. Naravno da nas je i ovom prilikom podsjetio na te golove. Iako, kad gledam s odmakom od 20 godina, ta je utakmica unatoč porazu nešto najljepše što sam doživio u karijeri.

Generacija francuskih nogometaša koja je osvojila SP 1998. okupila se u srijedu u Nanterreu i u povodu jubileja odigrala utakmicu protiv svjetskih zvijezda. A za te zvijezde zaigrali su i Dario Šimić, Slaven Bilić te Mario Stanić. Sva trojica igrala su i u onoj kultnoj utakmici polufinala SP-a 1998. godine, kada su u šokantnih 90 minuta trikolori slavili 2:1.

Bili su skamenjeni

– Ovo okupljanje prisjetilo nas je na tu utakmicu, osjećali smo se kao i prije 20 godina. Bio je veliki spektakl, igrala je gotovo cijela reprezentacija Francuske iz 1998. godine, a za momčad zvijezda, osim Bilića, Stanića i mene, još su igrali i Stoičkov, Eto’o, Vieri, Kluivert, Mendieta, Stojković, Davids, Toldo te Usain Bolt... – javio nam se s dojmovima iz Francuske Dario Šimić te dodao:

– Francuzi su bili sretni što vide nas trojicu, hehe, ipak im je ta pobjeda ostala u lijepom sjećanju. No, u druženju prije i poslije utakmice priznali su nam da su bili skamenjeni kada smo golom Šukera poveli 1:0.

>>Pogledajte kako se hrvatski navijači zabavljaju na putu za Rusiju

No tada se pojavio Lilian Thuram te s dva gola prelomio utakmicu.

– Uh, kad vidim Thurama, svaki mi se put smrači pred očima. Naravno da nas je i ovom prilikom podsjetio na te golove. Iako, kad gledam s odmakom od 20 godina, ta je utakmica unatoč porazu nešto najljepše što sam doživio u karijeri. Bio je pun stadion, 90.000 ljudi na Stade de Franceu, igrali smo protiv domaćina... – evocirao je uspomene Šimić.

A o jučerašnjoj utakmici rekao je:

– Neki su igrači već malo izvan forme, neki su nakupili kilograme, a fascinirali su me Zidane i Henry, koji i dalje trče poput mladića. Obojica su zabili po gol, Zizou prekrasno iz slobodnog udarca – rekao je Šimić, koji će iz Francuske put Rusije, i to kao jedan od Fifinih ambasadora Svjetskog prvenstva.

Otkrio nam je Šimić kako on vidi šanse kockastih na Svjetskom prvenstvu.

Vatreni iz '98.
1/6

Puno će ovisiti o Daliću

– Imamo jako dobru momčad i pravo nadati se velikom rezultatu. Naši igrači igraju u najvećim europskim klubovima, svi su vrlo iskusni, bili su već na mnogim velikim natjecanjima. Ja bih volio da dođemo do samog kraja, ali za to se puno stvari treba poklopiti – kaže Šimić i dodaje:

– Puno će ovisiti i o izborniku Daliću, koji će morati odigrati prave karte u ključnim trenucima.

Mogu li Modrić i društvo biti nasljednici vatrenih? Koji je bio ključ vašeg puta do bronce?

– Imali smo izbornika ispred svojeg vremena, ali i čak 7-8 igrača koji su mogli biti kapetani. Bio je to skup nevjerojatno karakternih osoba. Uz sve to, imali smo i odličnog golmana te najboljeg strijelca. Poklopilo nam se devet od deset stvari, zato smo došli tako daleko. Nadam se da će se tako stvari poklopiti i sadašnjoj reprezentaciji – zaključio je Dario Šimić.

>>Pogledajte Večernji pressing s Robertom Prosinečkim

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije