Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDA SE OGLASILA

Shearer: Aguero je najbolji stranac u povijesti Premiershipa

Sergio Aguero
Foto: Reuters/Pixsell
23.08.2018.
u 07:00

- Kroz ovu ligu je prošlo mnogo kvalitetnih igrača, ali Aguero je najbolji stranac koji je ikada igrao u Premiershipu - kazao je Shearer.

Legendarni engleski nogometaš i najbolji strijelac u povijesti Premiershipa Alan Shearer (48) smatra kako je Argentinac Sergio Aguero najbolji stranac koji je ikada igrao u elitnom razredu engleskog nogometa.

- Kroz ovu ligu je prošlo mnogo kvalitetnih igrača, ali Aguero je najbolji stranac koji je ikada igrao u Premiershipu - kazao je Shearer.

Aguero je na Otok stigao u srpnju 2011. iz Atletico Madrida za 45 milijuna eura. Do sada je u dresu građana zabio 204 gola pri čemu 146 u prvenstvu. Više golova u Premiershipu od stranih igrača zabio je samo Francuz Thierry Henry koji je u dresu Arsenala zabio 175 ligaških golova.

- Aguero je sjajan napadač koji nema slabih točaka - dodao je Shearer koji je vodeći strijelac Premiershipa sa 260 golova.

Argentinac je u zadnjem ligaškom nastupu u pobjedi Manchester Cityja protiv Huddersfield Towna (6-1) postigao tri gola upisavši deveti hat-trick u Premiershipu i samo je Alan Shearer uspješniji. Bivši napadač Southamptona, Blackburn Roversa i Newcastle Uniteda je u elitnom razredu engleskog nogometa upisao 11 hat-trickova.

- Još mu nedostaju samo dva kako bi me stigao. Samo je pitanje trenutka kada će me preskočiti - dodao je legendarni engleski napadač.

LJESTVICA STRANIH STRIJELACA U PREMERSHIPU

Thierry Henry (Fra) - 175 golova u 258 utakmica za Arsenal

Sergio Aguero (Arg) - 146 golova u 208 utakmica za Manchester City

Robin van Persie (Niz) - 144 gola u 280 utakmica za Arsenal i Manchester United

Jimmy Floyd Hasselbaink (Niz) - 127 golova u 288 utakmica za Leeds, Chelsea, Middlesbrough i Charlton

Robbie Keane (Irs) - 126 golova u 349 utakmica za Coventry, Leeds, Tottenham, Liverpool, West Ham i Aston Villu

Nicolas Anelka (Fra) - 125 golova u 364 utakmica za Arsenal, Liverpool, Manchester City, Bolton, Chelsea i WBA

Dwight Yorke (Trinidad i Tobago) - 123 gola i 375 utakmica za Aston Villu, Manchester United, Blackburn, Birmingham City i Sunderland

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije