Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI RUKOMETNI KUP

Sesvete u nedjelju igraju povijesnu utakmicu. Stižu branitelji naslova, ulaznica više odavno nema

storyeditor/2023-03-16/thumbnail.jpg
Foto: Privatna arhiva
1/3
18.03.2023.
u 08:00

Nikada dosad nisu dogurali ovako daleko. Igor Vori, sportski direktor kluba, naglasio je da je klub od 2015. do danas napredovao velikim koracima.

Rukometaši Sesveta igrat će u 19. ožujka povijesnu utakmicu. Naime, nikada do sada ovaj klub nije igrao u četvrtfinalu jednog europskog kupa, a to će se dogoditi ove nedjelje kada im u goste dolazi Nærbø, trenutačno petoplasirana momčad norveškog prvenstva.

Imaju sjajnog vratara

– Prije nekoliko dana u derbiju nacionalne lige pobijedili su Runar, i to prilično uvjerljivo. Riječ je o tipičnoj skandinavskoj momčadi: igraju brzo, atraktivno, koriste svaku pogrešku suparnika. Njihova najjača karika je vratar Christensen koji je na spomenutoj utakmici imao 50 posto obrana. Njihov roster sastavljen je od Danaca, Šveđana i Norvežana. Uostalom, koliko su dobri, dokazuje činjenica da su prošle sezone osvojili ovo natjecanje – rekao je Silvio Ivandija, trener Sesvećana.

Zanimljivo je da su oba sastava nepobijeđena u Europskom kupu ove sezone. Obje momčadi imaju po šest pobjeda.

– U ovom drugom dijelu sezone norveška momčad nema nijedan poraz, ne samo u Europi nego i na domaćoj sceni – istaknuo je Ivandija.

Sesvećani su dobili vjerojatno najtežeg mogućeg suparnika u četvrtfinalu.

– Teško je to reći. Sve momčadi koje su ostale među osam su dobre. Bilo bi nam teško i da smo igrali protiv Vojvodine, Runara, Gorenja, Alingsasa. Možda bi nam mrvicu lakše bilo da igramo protiv čeških momčadi Karvine ili Dukle – razmišlja Ivandija.

18.01.2021., Zagreb - Rukometni trener Silvio Ivandija u studiju Vecernjeg lista. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Kakva je situacija s vašom momčadi?

– Imali smo nekoliko bolesnih igrača. Vlada neka viroza, ali nadam se da ćemo biti kompletni u nedjelju. Problem je što igrači koji su bili bolesni nisu trenirali po desetak dana pa su izgubili snagu. Naša momčad je dosta mlađa u odnosu na norvešku. Imamo trojicu juniorskih reprezentativaca – Hršaka, Raužana i Štrkovića te dvojicu kadetskih, Čaprića i Fineka. Jedini naš igrač koji je već igrao ovakve utakmice je Ivan Dumenčić – kaže Ivandija.

Moramo biti strpljivi i mudri

Ivan Dumančić igrao je ranije za Dubravu i Nexe u Hrvatskoj, a imao je i nekoliko inozemnih angažmana, primjerice u Mađarskoj.

– Morat ćemo biti strpljivi i mudri. Ne smijemo brzati jer će nas Norvežani itekako kažnjavati u polukontri i kontri. Vjerujem da će tribine biti dupkom pune. Mislim da ulaznica više i nema. Puno toga ovisit će o igri u obrani, o vratarima. Norvežanima ćemo sigurno igrati dublje obrane, 3-2-1 ili 5-1 gdje se manje snalaze nego kada im suparnik igra 6-0. Igrao sam do sada za puno klubova, i to u raznim natjecanjima, ali mislim da mi je ovo najznačajnija utakmica u dosadašnjem dijelu karijere. Igrati za polufinale jednog europskog kupa velika je stvar – rekao je Ivan Dumančić.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije