Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Draženov dom

Senzacija: Split u dramatičnoj završnici do pobjede nad Cibonom

Cibona - Split
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/6
09.04.2016.
u 21:53

Zadar je uvjerljivo svladao Šibenik u susretu momčadi koje su u prva dva kola ostvarile po dva poraza.

Košarkaši Splita u susretu su 3. kola Lige za prvaka iznenađujuće kao gosti svladali Cibonu sa 79-78 (34-34), dok je u drugom subotnjem dvoboju Zadar uvjerljivo nadigrao Šibenik sa 108-69 (48-36).

Neizvjesni susret u zagrebu imao je nesvakidašnju završnicu, pri rezultatu 78-78 iskusni Srđan Subotić pogodio je jedno od dva slobodna bacanja za Split, da bi u posljednjem napadu Cibone Filipa Krušlina prekršajem zaustavio Ante Đugum. No, branič Cibone je promašio oba slobodna bacanja i tako propustio priliku osigurati svojoj momčadi treću pobjedu u na startu natjecanja.

Inače, Cibona se sredinom četvrte četvrtine odvojila na 76-70, ali Split se nije predao veće svojom serijom 8-0 stigao do prednosti 78-76 na ulasku u posljednju minutu. Ante Žižić je s pogođena dva slobodna bacanja poravnao, a potom je uslijedila opisana završnica.

U sastavu Splita pet je igrača postiglo dvoznamenkast broj poena, a najviše 12 Hrvoje Širko, dok su kod Cibone najbolji bili James Brian Florence sa 24 i Ante Žižić sa 17 pogodaka.

Nakon tri odigrana kola i Cibona i Split imaju po dvije pobjede i jedan poraz.

Zadar je uvjerljivo svladao Šibenik u susretu momčadi koje su u prva dva kola ostvarile po dva poraza. Franko Šango je sa 21 košem bio najefikasniji kod domaćih, a Roko Badžim sa 16 poena kod gostiju.

U nedjelju će se igrati dva preostala susreta 3. kola, oba s početkom u podne, a sastaju se Zagreb - Kvarner 2010 i Gorica - Cedevita.

>>Aco Petrović: Finale iz Budimpešte gledao sam u Bugarskoj

Komentara 2

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
07:38 10.04.2016.

Jao Bogeca, naša hrvatska košarkaška svetinja nemre više do pobjede ni u balkanskoj a kamoli ABA ili Europskoj ligi..

Avatar links
links
11:14 10.04.2016.

postoje indicije da su ponovo opljačkani pa će selektor, predsjednik, zks-a, potpredsjenik hks-a,predsjednik Cibone,član "stručnog" odbora.... kandidat za ministra branitelja... expert Aca podnjeti žalbu samome sebi, tj HKS-u i sve bude tužil!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije