Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NFL

Seattle i Houston bez problema izborili konferencijska polufinala

Seattle Seahawks
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
08.01.2017.
u 08:20

Neočekivani junak pobjede Seahawksa u Seattleu bio je njihov 'running back' Thomas Rawls koji je osvojio 161 jard probijanjem, što je četiri puta više od njegova ovosezonskog prosjeka

Seattle Seahawksi i Houston Texansi plasirali su se u drugi krug doigravanja američke profesionalne lige u američkom nogometu NFL, Seahawksi su u susretu prvog kruga u Nacionalnoj konferenciji svladali Detroit Lionse sa 26:6, dok su Texansi u utakmici Američke konferencije bili bolji od Oakland Raidersa sa 27:14.

Neočekivani junak pobjede Seahawksa u Seattleu bio je njihov 'running back' Thomas Rawls koji je osvojio 161 jard probijanjem, što je četiri puta više od njegova ovosezonskog prosjeka, a odličnu partiju okrunio je polaganjem kojim je doveo svoju momčad u vodstvo 19:6 8:49 minuta prije kraja susreta.

Uz sjajnog Rawlsa istaknula se i obrana Seahawksa koja je limitirala Lionse na samo dva dugačka 'field goala'.

Unatoč neučinkovitom napadu, Lionsi su prijetili sve do posljednje četvrtine u koju se ušlo s rezultatom 10-6 za Seahawkse. No, prvo je Hauschka pogodio "field goal" za 13-6, potom je Rawls postigao polaganje probijanjem, a pobjedu je dodatno potvrdio Doug Baldwin 'touchdownom' hvatanjem za konačnih 26:6. 

Ipak, sjenu na pobjedu domaćeg sastava bacila je velika pogreška sudaca nisu vidjeli da je Paul Richardson prilikom hvatanja lopte za polaganje kojim je Seattle poveo sa 7:0 uhvatio svog čuvara za masku koja štiti lice.

Seattle će u drugom krugu za tjedan dana gostovati kod Atlanta Falconsa, dok će se u drugom dvoboju sastati Dallas Cowboysi i pobjednici susreta između Green Bay Packersa i New York Giantsa koji igraju u nedjelju.

U Houstonu su domaći Texansi iskoristili činjenicu što su Raidersi morali igrati sa svojim tek trećim dodavačem, novakom u ligi Connorom Cookom kojemu je ova utakmica bila prva koju je započeo u svojoj NFL karijeri.

Odlična sezona Raidersa u kojoj su izborili plasman u doigravanje po prvi put nakon 14 godina doživjela je veliki udarac u pretposljednjem kolu kada su zbog loma noge ostali bez svog startnog vođe napada Dereka Carra koji je do tada glasio za jednoga od tri najbolja igrača u ligi, u posljednjem kolu rame je ozlijedio i zamjenski 'quarterback' Matt McGloin, pa je Cook neočekivano morao na teren.

Odlična obrana Texansa, koja je i inače bolji dio te momčadi, u prve je tri četvrtine u potpunosti ukočila Raiderse, Cook je u tom razdoblju igre uputio samo šest preciznih dodavanja iz 22 pokušaja, dok je napad predvođen Brockom Osweilerom odigrao racionalno ne izgubivši niti jednu loptu i poentiravši u pravim trenucima.

Ključnim se pokazao posljednji napad Texansa u prvom poluvremenu kada je Osweiler izveo dva odlična dodavanja prema DeAndreu Hopkinsu koji je postigao i 'touchdown' za 20:7 1:20 minuta prije odlaska na odmor.

Kada je početkom četvrte četvrtine dosuđen prekršaj na Hopkinsu u zadnjem polju Raidersa koji je omogućio Texansima da nastave napad na jednom jardu od tog polja što je Osweiler iskoristio za postizanje polaganja trčanjem i povećanje vodstva na 27:7 susret je praktički bio riješen.

Houston će u drugom krugu igrati u gostima, a hoće li na noge New England Patriotsima ili Kansas City Chiefsima znat će nakon što u nedjelju svoju utakmicu odigraju Pittsburgh Steelersi i Miami Dolphinsi. U slučaju pobjede Steelersa, Texansi će u goste Patriotsima, a u slučaju pobjede Dolphinsa, Texansi će sljedećeg tjedna igrati protiv Chiefsa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije