Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERAS HANŽEK

Sandra Perković: Moram vratiti rekord u hrvatske ruke!

Perković
Foto: Reuters
08.09.2015.
u 12:10

- Nismo velik grad ni velika zemlja, ali imamo veliko srce. Sretno svima večeras - rekao je Milan Bandić.

Sandra Perković, aktualna europska i olimpijska prvakinja te svjetska doprvakinja u bacanju diska, s velikim nestrpljenjem očekuje današnji Hanžekovićev memorijal.

– Imam ideju da na predstavljanju zvijezda obučem košarkaški dres i tako najavim večerašnju utakmicu između Hrvatske i Makedonije. S obzirom na to da je sponzor košarkaša i moj Nike, to je sasvim izvedivo. Samo moram prvo nabaviti dres – rekla je Sandra koja će već u četvrtak nastupiti na završnom mitingu Dijamante lige u Bruxellesu.

Sezona bez ozljeda

– Zdrava sam, ovo mi je prva sezona da sam prošla bez ozljeda. Kad Svjetsko prvenstvo nije prošlo kako smo planirali, ostala je želja da se dokažem na Hanžeku. Bit će pet finalistica iz Pekinga i sve će biti opasne, ali ja ću se koncentrirati na sebe. Mislim da bi trebalo rekord Hanžeka vratiti u hrvatske ruke i nadam se da to neće biti nedostižno – rekla je Sandra.

Rekord mitinga drži Amerikanka Gia Lewis-Smallwood iz 2013. godine – 66,29 metara. Sandra je bila druga sa 65,23 metara.

Lista onih koji su pobjeđivale Sandru od 2010. do danas polako se puni – Gia Lewis (dvaput), Nicoleta Grasu, Yarelis Barrios (dvaput), Yangfei Li, Denia Caballero i Yaime Perez.

– Ima li neka koja me još nije pobijedila? – pita se Sandra.

Ima, primjerice nije ju nikad pobijedila nijedna njemačka diskašica, a u Zagrebu će nastupiti sve tri – Nadine Müller, Shanice Craft i Julia Fischer. Sandra je u Zagrebu do sada pobjeđivala triput – 2010., 2012. i 2014. godine.

Uz Sandru, najveća zvijezda ovogodišnjeg mitinga je Jamajčanin Asafa Powell koji je u Zagrebu već od 2. rujna.

– Pripremao sam se, trenirao i obilazio grad, uživao u vašoj kuhinji koja je najbolja na svijetu. Spreman sam za još jednu utrku ispod deset sekundi. Meni je to prirodno. Samo se nadam da neće biti hladno i kišovito kao prošle godine – rekao je Asafa.

Blanka je legenda

Marija Kučina osvojila je u Pekingu zlato u skoku u vis. Pobijedila je ispred naše Blanke preskočivši 2,01 metar, prvi put u životu.

– Šteta što neće biti Blanke. Ona je sjajna sportašica, legenda skoka u vis. Nisam ni sumnjala da će biti spremna u Pekingu. Počašćena sam što sam se s njom natjecala i na kraju pobijedila. Spremna sam i u Zagrebu za pobjedu. U dobroj sam formi i dobro raspoložena, nadam se skoku preko dva metra – rekla je Kučina.

Uz nju Rusi će u Zagrebu imati jak adut u još jednom svjetskom prvaku – Sergeju Šubenkovu koji je u Pekingu bio prvi na 110 metara prepone.

– U dobroj sam formi, dobro sam raspoložen i očekujem još jednu dobru utrku. Potrudit ću se trčati kao u Pekingu. Ako to bude značilo da ću izjednačiti ili popraviti rekord mitinga – 12.98 – bit ću jako sretan – istaknuo je Šubenkov koji je i lani slavio u Zagrebu.

Dvije hrvatske uzdanice bit će Andrea Ivančević i Ana Šimić.

– Konkurencija je možda jača nego u finalu Svjetskog prvenstva. Teško je reći kakav bi rezultat bio u Pekingu, ali i trener i ja smo uvjereni da bi to bio novi rekord. Dat ću sve od sebe da ga probam istrčati na Hanžeku – rekla je Andrea koja je nespretno pala u polufinalu na Svjetskom prvenstvu u Pekingu.

Satnica – 17.40 – predstavljanje zvijezda mitinga; 17.50 – svečano otvaranje; 18.30 – 400 m prepone (ž); 18.40 – dalj (m); 18.50 – 400 m (ž), 19.00 – vis (ž); 19.10 – 3000 m zapreke (ž); 19.25 – 100 m (ž); 19.35 – 100 m (m); 19.40 – disk (ž); 19.50 – 100 m prepone; 20.00 – 110 m prepone; 20.10 – 1500 m (m); 20.25 – 200 m (m).

>>Nezapamćeno zanimanje za ulaznice: red dugačak 500 metara!

Komentara 1

TN
True_neutral
13:05 08.09.2015.

Bravo Sandra, pobijedi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije