Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dijamantna liga

Sandra Perković druga u Parizu, Filip Mihaljević osvojio šesto mjesto

Sandra Perković
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/3
24.08.2019.
u 20:58

Rezultat Perković iz Pariza je 3.57 metara slabiji od njezina najboljeg rezultata sezone kojega je postavila prije dva tjedna na Europskom ekipom prvenstvu u Varaždinu

Najbolja hrvatska atletičarka, dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković zauzela je drugo mjesto na mitingu Dijamantne lige u Parizu u subotu s rezultatom od 65.01 metara, a 1.90 metara bolji hitac ostvarila je pobjednica Kubanka Denia Caballero.

Perković je loše otvorila natjecanje, u prve dvije serije imala je dva neispravna hica da bi u trećoj seriji bacila 64.65m, stigla na drugo mjesto i osigurala tri dodatne serije. Njezin najbolji hitac večeri stigao je u šestoj seriji, ali niti tih 65.01m nije ugrozilo pobjedu Caballero.

Sandra Perković
1/6

Rezultat Perković iz Pariza je 3.57 metara slabiji od njezina najboljeg rezultata sezone kojega je postavila prije dva tjedna na Europskom ekipom prvenstvu u Varaždinu. 

Treće je mjesto sa 64.60m zauzela Kineskinja Bin Feng.

Do kraja natjecanja Dijamante lige Perković još očekuje nastup na finalu u Zurichu u četvrtak, a do Svjetskog prvenstva u Dohi (27. rujna - 6. listopada) očekuju ju još nastupi u Zagrebu 3. rujna te na dvoboju Europe i SAD-a u Minsku (9-10. rujna).

Ranije u subotu Filip Mihaljević je zauzeo šesto mjesto u bacanju kugle s hicem od 21.22 metara, dok je pobijedio Novozelanđanin Tomas Walsh s novim rekordom mitinga od 22.44 metara.

Mihaljević je svoj najbolji hitac ostvario u posljednjoj, šestoj seriji kojim je skočio s osme na šestu poziciju nadmašivši za dva centimetra sedmog Poljaka Konrada Bukowieckog i osmog Luksemburžanina Boba Bertemesa. Rezultat hrvatskog reprezentativca ostvaren u Parizu za 62 je centimetra slabiji od njegova hrvatskog rekorda kojega je postavio prije tri mjeseca u Slovenskoj Bistrici.

Walsh je imao sjajnu seriju hitaca, čak je četiri puta prebacio dosadašnji rekord mitinga od 22 metra kojega je postavio prošle godine, a najdalje je bacio u prvoj seriji kada je kugla sletjela na 22.44m. Drugo je mjesto zauzeo Amerikanac Joe Kovacs sa 22.11m, a treće Brazilac Darlan Romani sa 21.56m.

REZULTATI
ATLETIČARI, kugla:
1 Tomas Walsh (NZ)       22.44
2 Joe Kovacs (SAD)       22.11
3 Darlan Romani (Bra)    21.56
4 Michal Haratyk (Polj)  21.34
5 Tomaš Stanek (Češ)     21.30
6 FILIP MIHALJEVIĆ (HRV) 21.22

ATLETIČARKE, disk:
1 Denia Caballero (Kuba) 66.91
2 SANDRA PERKOVIĆ (HRV)  65.01
3 Bin Feng (Kina)        64.60
4 Kristin Pudenz (Njem)  64.37
5 Valarie Allman (SAD)   63.69

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije