Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO - CLUB BRUGGE 0:0

Sammir nije zabio s 11 m za Ligu prvaka, sada ni za proljeće

Dinamo Brugge (1)
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/20
Autori: Ozren Maršić, Antonela Vukorepa/VLM
21.10.2010.
u 23:03

Rukavina je bio odsječen, Badelj maknut, ali Vaha dugo nije mijenjao.

Sam se hvalio da mu je promašaj u raspucavanju protiv Sheriffa u 3. pretkolu Lige prvaka bio jedini promašaj s bijele točke u karijeri. A sinoć je Sammir s 11 metara možda promašio i Dinamovo europsko proljeće. U 76. minuti Bruggeov ga je vratar nespretno srušio, ali Sammir je iz jedanaesterca pogodio vratnicu. Tako Dinamo nije u 3. kolu Europske lige uspio pobjediti Club Brugge, ostalo je 0:0, pa s tim mršavim bodom plavi imaju četiri.

A već u 2. minuti Dinamo je morao voditi s 1:0, Sammir je propustio ono što mu se rijetko događa. Odnosno, pričuvni vratar Club Bgruggea Geer de Vlieger skinuo mu je čisti zicer sa šest metara. Bila je krasna, brza akcija Dinama. Chago je dao dubinsku loptu za Moralesa, a Čileanac je s korner linije odigrao prema natrag, za natrčalog Sammira. I kad je Maksimi već počeo slaviti odnekud je izniknuo 39-godišnji de Vlieger i senzacionalno obranio. Strašan mačji refleks vratara koji je ušao u četrdesete...

Kelavine obrane


Uhvatio se za glavu Vahid Halilhodžić, dovoljno je iskusan da zna da se takve prigode u europskim utakmicama ne smiju propuštati. Dinamo je, nošen publikom, u Maksimiru se zahvaljujući i besplatnom ulazu na zapad gore i jug našlo preko 25 tisuća gledatelja, jurišao, igrao brzo. No, ni Club Brugge nije se došao braniti, pokazali su to Belgijci u više navrata, ali Kelava je bio raspoložen.

Sredinom prvog dijela gosti su smirili igru, nekako spustili loptu na zemlju. Dinamo nije uspijevao povezati igru u sredini terena, previše su modri igrali na mahove. Nedostajalo je kontinuiteta, nedostajao je i lijevi bok. Belgijska brza transformacija iz obrane u napad bila je velika enigma za Dinamo. Smrknuto Halilhodžićevo lice zorno je kazivalo što misli o igri svoje momčadi.

Morales tik uz vratnicu


U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Sammir se ponovno pojavio, izborio prekršaj, a “slobodnjak” Moralesa s nekih tridesetak metara prošao je tik uz vratnicu.

- Ne stojimo dobro u sredini terena, ovako ne možemo dobiti utakmicu, nešto ćemo mijenjati - na poluvremenu je komentirao Dinamov sportski direktor Zoran Mamić.

No, Halilhodžić nije ništa mijenjao, Badelj je i dalje bio maknut skroz desno, Rukavina odsječen... Tek u 69. minuti, nakon dobrih prigoda Rukavine i Cufrea, trener Dinama je mijenjao. Umjesto Ademija ubacio je Tomečaka, a Badelj se vratio na svoju poziciju u sredini terena.

Minute su curile, Belgijci su više mislili kako se obraniti, a Beqiraj je u 81. minuti glavom propustio i posljednju dobru priliku domaćina.

Dinamo - Club Brugge 0:0

Tijek utakmice

Drugo poluvrijeme

90+1' Beqiraj je zaradio žuti karton.

86' Umjesto Moralesa ulazi Ibanez.

79' Umjesto Rukavine ulazi Beqiraj.

76' Sammir je izvodio penal, potrčao, zastao, nastavio trčati i pogodio desnu vratnicu...

74' JEDANESTERAC ZA DINAMO. I žuti karton za vratara Bruggea koji je srušio Sammira u kaznenom prostoru.

69' Ušao je Tomečak, izašao Ademi.

67' Cufre je pucao s ruba šesnaesteraca, i pored gola...

65' Konačno nešto i od Dinama. U polukontri je u prostor loptu dobio Rukavina i iz trka pucao, no 39-godišjni vratar gostiju bio je na mjestu.

59' Zna Kelava dobro reagirati, ali nekad itekako kiksa. Ovoga puta ispucao je loptu točno pred noge protivniku, srećom po njega, suigrači su otklonili opasnost.

53' Rukavina je povukao kontru, no umjesto da nastavi trčati ili pokuša s ruba šesnaesterca - stao je.

51' Potegnuo je iz daljine Perišić, na mjestu je ponovno Kelava.

46' Nikakvih izmjena nema ni kod Dinama ni kod Club Bruggea.

Očekujemo nastavak utakmice. A Zoran Mamić u poluvremenu je za kamere HTV-a priznao da Brugge plavima radi velike probleme te kako se igrači ne snalaze u sredini terena.

Prvo poluvrijeme

45' U minutama sudačke nadoknade Dinamo je izborio slobodnjak, majstorski ga je izveo Morales, no lopta je otišla malo pored lijeve vratnice.

41' Žuti karton dobio je Dalmat nakon što je srušio Badelja koji se ne snalazi na desnoj strani.

33' Udarac Geraertsa otišao je pored gola.

29' Nakon Dinamovog kornera gosti su opalili brzu kontru, i 'tri na dva' situaciji Garaerts traljavo puca, a Bišćan spašava..

28' Ponovno je odlično reagirao Kelava, ovaj put uklizavši protivniku.

24' Dalmat je uzeo loptu Sammiru i jurnuo, proigrao Garaertsa koji bez oklijevanja puca, Kelava boksa loptu, a Ademi ju šalje van terena.

20' Utakmica se sada malo smirila s obzirom na udarnih prvih 15ak minuta, borba se vodi po sredini terena...

19' Moralesov centaršut gosti su uspjeli izbiti, a Badelj se nije proslavio pokušajem glavom.

17' Kelava se malo zaletio nakon jednog prekida i ostavio iza svojih leđa deset nečuvanih metara. Srećom, lopta je otišla u smjeru gol-auta nakon čega su je stigli plavi braniči.

10' Utakmica je počela sasvim otvoreno s obje strane, iako bez golova, moglo ih je itekako biti. Dinamo ima inicijativu, ali gosti jednako dobro uzvraćaju.

8' Perišić je prošao proći po strani, ali kapetan plavih šalje loptu u korner nakon kojeg se iskazao vratar Kelava odličnom reakcijom.

4' Požutio je Dirar.

3' Dirar je opasno priprijetio, ali Kelava brani, s nakon toga gosti su se našli u zaleđu te je panika u Kelavinom šesnaestercu prošla.

2' Na samom startu odlična prilika za Dinamo. Morales je vratio loptu za Sammira koji puca s pet metara, no vratar Belgijaca brani! Šteta...

0' Očekujemo početak prvog dijela, a maksimirske su tribine lijepo popunjene. Zasad nema točnog podatka koliko ljudi bodri Vahinu momčad.

Očekivani sastavi

Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Bišćan, Tonel, Cufre - Ademi, Chago - Badelj, Sammir, Morales - Rukavina

Club Brugge: De Vlieger, Camozzato, Hoefkens, Donk, Diaz, Garaerts, Simaeys, Odjidja-Ofoe, Dirar, Perišić, Kouemaha

Sudac: Alon Yefet (Izrael)

Komentara 69

FB
Fabio_Biancocelesti
23:02 21.10.2010.

Pa stvarno Biliću što Sammira ne zoveš u reprezentaciju????? Čovijek super igra, realizira stopostotne prilike, i uz to još odlično izvodi penale :)

DU
Deleted user
23:03 21.10.2010.

i sta smo drugo ocekivali? da cemo im tri komada uvaliti?...yebi ga,Brugge je ipak jedan od vodecih klubova u Belgiji...preveliki zalogaj za Dinamo

BI
billynik
23:01 21.10.2010.

Ne mogu se oteti dojmu da je onu utakmicu u Grčkoj a i ovu večeras izgubio Halihodžić, igra s samo jednim napadačem i to Rukavinom koji nije već dugo dao gol i to na svom terenu nema nikakvog smisla. Uzz to večeara Ademija nije nigdje bilo a on ga drži skoro cijelu utakmicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije