Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOBOJ DRUGOG KOLA

S Vajdom Novak je opet jak, ali Borna će biti pravi test

Borna Ćorić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
18.04.2018.
u 07:00

- Razgovarao sam s Đokovićem prije turnira, ali ne o tenisu. Vidjet ćemo u kakvoj je formi – kaže Borna.

Francuz Julien Benneteau 57. je tenisač svijeta, ima 36 godina i najbolji dani njegova tenisa vjerojatno su iza njega. No on može biti iznimno opasan suparnik, što potvrđuje i podatak da ima čak 18 pobjeda nad igračima iz Top 10. Posljednji je od njegova reketa stradao, ove godine u drugom kolu Australian Opena, Belgijac David Goffin, tada sedmi tenisač svijeta.

Kojeg Đokovića očekivati?

No i takav Benneteau bio je protiv našeg Borne kao milo janje. U susretu prvog kola ATP Masters 1000 turnira u Monte Carlu (zemlja, 5,2 milijuna eura) Zagrepčanin je sasvim dominirao terenom i za samo 65 minuta pobijedio je sa 6:2, 6:3. Mali trenutak slabosti Borna je imao samo u petom gemu prvog seta, kada je, jedini put u meču, izgubio svoj servis. Sve ostalo rješavao je Borna u svom poznatom furioznom stilu (61 posto pogođenog prvog servisa, osam asova).

No, i njegov današnji suparnik u drugom kolu Srbin Novak Đoković podsjetio je na najbolje dane. Sa 6:0, 6:1 otpuhnuo je sunarodnjaka Dušana Lajovića. Novak je, prema vlastitim riječima, odigrao možda i najbolji meč u posljednjih 12 mjeseci. I zato Bornu očekuje ozbiljan izazov. I on sam ne zna kakvog Novaka može očekivati na terenu.

Novak: Nedostajao mi je Vajda

– Pobjeda protiv Benneteaua donijela mi je dobar početak zemljane sezone, iako sam tek od subote počeo ozbiljnije trenirati. Razgovarao sam s Đokovićem prije turnira, ali ne o tenisu. Vidjet ćemo u kakvoj je formi – kaže Borna.

Đoković je dvaput bio pobjednik u Monte Carlu (2013. i 2015.), a Ćorić je protiv Benneteaua proslavio svoju prvu pobjedu na ovom turniru. Srbijanski tenisač nakon pobjede objasnio je rastanak s trenerima Anderom Agassijem i Radekom Štepanekom.

– Odluka da raskinem suradnju s Andreom i Radekom neće utjecati na naše odnose. Rastanak je bio najbolji za sve. Agassi mi je uvijek pokušavao pomoći, a i sada je linija otvorena. Mogu ga nazvati ako osjetim da mi je potreban savjet – rekao je bivši prvi tenisač svijeta.

Đokovićev trener sada je Slovak Marian Vajda s kojim je Nole postigao svoje najbolje rezultate.

– Nedostajao mi je njegov veliki osmijeh, a posebno njegove riječi. On me poznaje bolje od bilo kojeg trenera. On je moj prijatelj. S njim mogu podijeliti puno toga. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije