Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUMORAN U OSVAJANJU

Rudić: Dao sam svojim igračima jedan slobodan dan, dva bi bila previše

Ratko Rudić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
28.05.2019.
u 17:29

Strasbourg je osvojio naslov francuskog prvaka s čak petoricom hrvatskih igrača u sastavu (David Babić, Boris Letica, Pavo Marković, Nikola Sutić i Marko Bratić) i hrvatskim trenerom – Igorom Računicom

Josip Vrlić, sidraš hrvatske vaterpolske reprezentacije, osvojio je sa svojom Barcelonetom Primeru, španjolsko prvenstvo.

Strasbourg je osvojio naslov francuskog prvaka s čak petoricom hrvatskih igrača u sastavu (David Babić, Boris Letica, Pavo Marković, Nikola Sutić i Marko Bratić) i hrvatskim trenerom – Igorom Računicom.

Naslovom prvaka okitio se i Jerko Marinić-Kragić, i to u Rumunjskoj, sa Steauom.

Kao u stara dobra vremena

Niz je u nedjelju nastavila hrvatska kolonija u Pro Reccu. Nakon talijanskog kupa osvojili su i talijansko prvenstvo pobijedivši u tršćanskom finalu Bresciu s 11:10.

Rezultat sugerira neizvjesnost, donekle je i bilo tako jer je naš reprezentativni vratar Marko Bijač morao spašavati pobjedu sjajnom obranom 22 sekunde prije kraja utakmice, ali prije toga je Recco vodio s 9:5 i 10:6. Luka Bukić postigao je jedan pogodak, a Nikša Dobud nije igrao jer on nastupa samo u Ligi prvaka.

Ratko Rudić
1/5

A s klupe je momčad iz Ligurije vodio Ratko Rudić. Vaterpolski čarobnjak morao je opet u bazen, na pobjedničko kupanje kao u stara dobra vremena.

– Sretan sam kako je moja momčad odigrala. Mogli smo pobijediti i s većom razlikom, ali to i nije toliko bitno. Na kraju je važna pobjeda, a ne to je li postignuta s jednim ili četiri pogotka razlike. Moji momci su pokazali kvalitetu i karakter i to nas ohrabruje uoči Final Eighta u Ligi prvaka (od 6. do 8. lipnja u Hannoveru, op. a.). To nam je treći i najvažniji cilj sezone, i zato nam fokusiranost mora ostati na visini – kaže Rudić, svjestan da će se konačna ocjena o sezoni donositi najviše na temelju plasmana u Ligi prvaka.

Trofeje treba stalno ažurirati

– Dao sam igračima jedan slobodan dan, dva bi bila previše – šali se 70-godišnji Ratko kojemu je ovo 43. trenerski trofej, ukupno (zajedno s igračkim medaljama) 69. u karijeri.

S Rudićem je tako, njegove trofeje morate stalno ažurirati, inače začas zalutate. Pouzdano je samo to da igračkih više neće biti, njih ima 26: 17 s klubom (uglavnom s Partizanom, jedan s Jadranom), još devet s reprezentacijom bivše Jugoslavije. No, kad su u pitanju trenersko-izbornički, e tu se kraj – daj Bože zdravlja – ne nazire.

Nakon što je s Brazilom završio izborničku karijeru (možda) u kojoj se okitio s rekordnih 39 trofeja, vodeći čak pet reprezentacija (SFRJ, Italija, SAD, Hrvatska, Brazil), Ratko sad žanje trofeje kao klupski trener. Imao je već dva s Partizanom (Jugoslavenski i Mediteranski kup), kojima je sad pridodao i još dva s Pro Reccom.

>> A kakvim se poslom bavi košarkaš Hermes Analitice pogledajte u videu na vrhu teksta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije