Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100. nastup kapetana

Rooney: Ne brinite se, moj sin bit će još bolji

Rooney
Foto: News Syndication/PIXSELL
17.11.2014.
u 15:00

Neću okrenuti leđa engleskoj reprezentaciji, kao što su to učinili Gerrard, Lampard i Cole. Igrat ću na sljedećem SP-u, kaže Rooney

Pobjeda protiv Slovenije (3:1) opet je bila inspiracija brojnim kroničarima engleskog nogometa koji tvrde kako uskoro slijedi novi uzlet njihova reprezentativnog nogometa. Englezi su ostvarili pet uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima, a u kvalifikacijskoj skupini E za odlazak na Europsko prvenstvo izborili su četiri uzastopne pobjede.

Sjajni Welbeck

Zadnji put Englezi su takav niz imali 2008. godine. Iako su Slovenci poveli u 57. minuti nakon autogola Jordana Hendersona, Engleze su do pobjede odveli Wayne Rooney i Danny Welbeck sa dva pogotka. Welbeck je sada najbolji strijelac kvalifikacija, sa pet pogodaka.

Rooney (29) je postao prvi engleski reprezentativac mlađi od 30 godina koji je ubilježio 100 nastupa. Zabio je Rooney 44. pogodak i na ljestvici najboljih strijelaca engleske reprezentacije izjednačio se na trećem mjestu s Jimmyjem Greavesom. Još pet mu nedostaje da dostigne legendarnog rekordera Sir Bobbyja Charltona.

- Nikada neću otići i okrenuti leđa engleskoj reprezentaciji kao što su to napravili Gerrard, Lampard i Cole. Igrat ću na sljedećem Svjetskom prvenstvu - kazao je Rooney.

A engleski mediji već su se poigrali projekcijom kako bi njihova nacionalna vrsta u budućnosti mogla imati još jednog napadača Wayneova formata. Iako je malom Klayu, mlađem Rooneyevu sinu, tek godina i pol, otac već sada kaže:

Odmah je tražio loptu

- Od trenutka kad je rođen odmah je tražio loptu. Užitak ga je promatrati. Nitko ga ništa nije učio, a nevjerojatno je kakvu već sada tehniku ima - ozbiljan je Rooney.

- Onda mi je palo na pamet da jednostavno morate biti rođeni s određenim potencijalom. Naravno, važno je kako ga usmjeravate kad odraste. Klay je isti kao ja, to mi kažu moji roditelji. On jednostavno mora nastaviti gdje ja stanem - zaključio je Wayne.

Naravno, smiješno je predviđati igračku karijeru klinca od godinu i pol, makar to bio i sin velikog igrača kakav je Rooney. No, zanimljivo je kako se Englezi na ozbiljan način bave spomenutom projekcijom.

>>'Idi, idi neznalice... Ako si ti trener, Ekrem je pjevač!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije