Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupina F

Ronaldo promašio jedanaesterac protiv Austrije. Portugal ponovno remizirao

Portugal vs. Austrija
Foto: Reuters
1/36
18.06.2016.
u 23:00

U zadnjem kolu grupne faze Portugal ide na noge Mađarskoj koja se nalazi na vrhu skupine F, dok će Austrija igrati protiv Islanda.

Portugal je odigrao 0:0 s Austrijom i tako upisao još jedan neodlučeni rezultat na Euru nakon remija s Islandom, a tragičar utakmice je bio Cristiano Ronaldo koji je u 79. minuti promašio jedanaesterac, ali i niz sjajnih prilika. 

Ali krenimo redom. Ronaldo je postao dvostruki rekorder unatoč lošoj predstavi. Nastupom protiv Austrije izjednačio se s Francuzom Thuramom i Nizozemcem van der Sarom kao igrač s najviše nastupa u završnicama europskih prvenstava. Trenutno, sva trojica imaju 16. 

Ronaldo je također istim nastupom postao i rekorder po broju nastupa za portugalsku reprezentaciju. Ovo mu je bio 128. nastup čime je pretekao dosadašnjeg rekordera Luisa Figa koji je skupio 127.

Sve oči su zato upravo bile uperene na Ronalda i društvo, ali susret je bolje otvorila Austrija. Već se u 3. minuti u izglednoj prilici pronašao Martin Harnik koji je nakon sjajnog centaršuta Marcela Sabitzera loptu glavom poslao malo pokraj desne stative. 

No od tada je Austrija bila bezopasna i trpila je napade Portugala gotovo do kraja poluvremena. Prvo je austrijski vratar Robert Almer u 12. minuti obranio dva sjajna udarca Naniju i Vierinhu, pa je Cristiano Ronaldo deset minuta kasnije promašio što obično zabija bez problema. 

Raphael Guerreiro je lijepo Realovom napadaču dodao prizemnu loptu, ali njegov šut odlazi veoma blizu desne stative austrijskog gola. U 29. minuti je Austrija ponovno imala puno sreće kada je Nani pogodio vratnicu.  

Na odmor se otšilo bez golova, ali gledatelji nisu mogli biti razočarani onime što su vidjeli na terenu u prvih 45 minuta. 

Nastavak utakmice je Austrija odlično započela udarcem Ilsankera, ali Rui Patricio je bio na visini zadatka. 

Ali to je sve što smo vidjeli od njih jer je igru od tada pa do kraja utakmice kontrolirao Portugal. U 56. minuti Ronaldove dvije solidne prilike ponovno brani Almer na vratima Austrije, a onda dolazimo do ključnog trenutka utakmice. 

Branič Austrije Martin Hinteregger je vukao za dres Ronalda u svome šesnaestercu i Rizzoli je dosvirao jedanaesterac kojeg je izveo Realov napadač, ali pogađa stativu i tako promašuje udarac s bijele točke po četvrti puta u zadnjih pet utakmica koje je igrao za klub i reprezentaciju.

Iako je to bila 79. minuta utakmice prilika do kraja susreta nije bilo i Portugal se ponovno morao zadovoljiti s bodom. Austriju je s druge strane spašavao njihov vratar Almer koji im je tako praktički sam donio prvi bod na ovogodišnjem Euru. 

U zadnjem kolu grupne faze Portugal ide na noge Mađarskoj koja se nalazi na vrhu skupine F, dok će Austrija igrati protiv Islanda. 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 5

VR
vrbaZG
07:26 19.06.2016.

U prvom kolu prema izboru UEFA-e, Ronaldo je bio u najboljih 11, dok recimo tamo nije bilo niti jednog Hrvata, baš me zanima hoće il opet Ronaldo biti u prvih 11... Ipak je on Ronaldo.

SI
Sidro123
07:38 19.06.2016.

Cija je sada krivica????, a da stativa je kriva ovaj put...

Avatar Gerrard
Gerrard
12:05 19.06.2016.

Portugal dobra momčad tehnički potkovana,ali vječni pehisti.Ispadali su uglavnom jer nisu zabijali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije