Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUDIO SE SVIMA

Ronaldo će u 38. godini života zaraditi nevjerojatan novac, no oprostit će se od elitnog nogometa

Cristiano Ronaldo, Manchester United forward footballer, attends Expo 2020 Dubai
Foto: Christophe Viseux/Expo 2020 Duba
1/5
23.12.2022.
u 07:00

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo ovih dana trebao bi potpisati za saudijski klub Al-Nassr uz godišnja primanja od 200 milijuna eura, imat će i ulogu ambasadora za zajedničku kandidaturu Saudijske Arabije, Egipta i Grčke za Svjetsko prvenstvo 2030. godine

Ako je netko imao lošu godinu, onda je to Cristiano Ronaldo. Portugalski napadač prvo se posvadio s matičnim klubom Manchester Unitedom, potom je s reprezentacijom ispao u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva porazom od Maroka. A vrh svega je što se na SP-u nije baš naigrao jer je neke utakmice gledao s klupe. A kada mu je ego povrijeđen, on koristi riječi, tako da se navodno posvadio i s izbornikom Fernandom Santosom, a za vrijeme SP-a raskinuo je i suradnju s klubom.

Potpis ovih dana

I već se tijekom turnira u Kataru šuškalo o tome da će karijeru nastaviti u saudijskom klubu Al-Nassru.

Neki su možda pomislili da je to samo bacanje pijeska u oči jer nakon odlaska sa svjetske smotre Ronaldo je otišao u Valdebebas, trenažni kamp madridskog Reala. Ondje je bio sve dok nije otputovao u Dubai gdje se navodno trenutačno i nalazi.

Pojedini španjolski mediji javljaju da je Cristiano Ronaldo pred potpisivanjem ugovora s Al-Nassrom. Očekuje se da bi ovih dana trebao i službeno potpisati ugovor.

A tome će taj napadač dobiti štošta. S obzirom na to da ima 37 godina, ponuda koju je dobio je velebna. Naime, Cristiano bi sa saudijskim klubom trebao potpisati ugovor na čak sedam godina, uz godišnja primanja od nestvarnih 200 milijuna eura, čime bi postao uvjerljivo najbolje plaćeni sportaš u povijesti.

Trenutačno je teško reći koliko bi Ronaldo ukupno mogao zaraditi, no radi se o milijardama.

Ugovor je na stolu, a o tim basnoslovnim brojkama sada se može samo spekulirati.

Za Al-Nassr bi trebao igati iduće dvije i pol godine, a kada napuni 40 trebao bi postati njegov službeni ambasador. Marca piše da će navedeni novac dobiti za ispunjenje ugovora u dvije i pol godine i ulogu ambasadora za zajedničku kandidaturu Saudijske Arabije, Egipta i Grčke za Svjetsko prvenstvo 2030. godine.

Iz Rijada dolaze vijesti o tome kako se u klubu nadaju da će sve biti gotovo u sljedećih nekoliko dana.

I dok Ronaldo zbraja zaradu, u koju još nitko nije potpuno siguran, jedna stvar oko ove priče je sigurna - tim će se ugovorom oprostiti od elitnog nogometa.

Snovi o Ligi prvaka, o rušenju još nekih velikih rekorda, o tome da nogometni svijet gleda njegovu veličinu, polako blijede jer tamo kamo ide već je zvijezda i njegov dolazak uspjeh je za klub.

Agenti su ga nudili mnogim klubovima diljem najjačih europskih liga. Bio je voljan prijeći u gotovo bilo koji klub koji nastupa u Ligi prvaka, a potvrdila je to i izjava Axela Hellmanna, direktora Eintrachta, da se Ronaldo nudio čak i tom klubu.

No, ne može imati sve... to je već ove godine naučio.

United se hladno oprostio

Dodajmo i da se Manchester United od njega hladno oprostio, tekstom od samo 81 riječi, u kojem se navodi da je otišao, koliko je golova postigao u dva mandata na Old Traffordu, koliko je utakmica odigrao i što je s klubom osvojio.

Možda u Al-Nassru nađe sreću. Klub je to koji vodi 58-godišnji Francuz Rudi Garcia. Prema Transfermarktu, momčad vrijedi 59,10 milijuna eura, a u devet kola ove sezone Al-Nassr je vodeći u ligi s 22 boda, koliko ih ima i Al-Shabab.

Kada je riječ o karijeri Cristiana Ronalda, počeo je u Sportingu, a proslavio se u Manchester Unitedu iz kojeg je otišao u Real pa u Juventus, a prošle sezonu ponovo je igrao za crvene vragove.

Često se spominje kao jedan od najboljih igrača svih vremena. Pet puta osvojio je Zlatnu loptu te više od 30 trofeja, uključujući pet naslova Lige prvaka, Europsko prvenstvo i Ligu nacija. 

Komentara 8

IV
Ivan2304
07:38 23.12.2022.

Pa dobro ljudi jel to moguće da se toliki novac daje nogometašima, i ostalim sportašima? 200 milijuna$€. Pa čak i političari se otimaju, Angela Merkel dok je bila na vlasti imala je 150000€ plaću. Ja to nekužim.

JB
james@bush
15:43 24.12.2022.

Skuzio da do kraja njegove karijere biti u sjeni kralja nogometa Messija , pa je odlucio kad ne ide igrom barm novcem . Jer kralju ionako nitko nije ni do koljena .Messi kralj nogometa

LL
lijepa_li si
10:06 23.12.2022.

ugovor je na stolu, o tim basnoslovnim iznosima može se samo spekulirat! kad narastem, ne neću bit klaun, bit ću informativno politički radnik!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije