Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rujevica

Rijeka petardom protiv Intera došla na četiri boda do Dinama

Rijeka - Inter
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/7
08.05.2018.
u 21:57

U 34. kolu Prve HNL momčad Matjaža Keka na Rujevici je pobijedila Inter s 5:1

Rijeka se približila Dinamu na četiri boda. U 34. kolu Prve HNL momčad Matjaža Keka na Rujevici je pobijedila Inter s 5:1. 

Domaći sastav otvorio je utakmicu na najbolji mogući način - Rijeka je povela već u drugoj minuti! Ipak, najzaslužniji za gol kvarnerske momčadi je igrač gostiju Tomislav Bosec koji je, poskliznuvši se prilikom pokušaja vraćanja lopte vrataru, poklonio Gorgonu priliku da matira Mrmića i izazove erupciju oduševljenja na Rujevici!

Rijeka - Inter
1/9

Žuti su prvi put zaprijetili u 10. minuti kada je opasan ubačaj Raka otklonio Sluga .

U 16. minuti sastav Matjaža Keka mogao je povećati svoju prednost. Zaprešićani su skoro opet sami sebi zabili pogodak - Komorski se zapetljao prilikom jednog ubacivanja, no Puljić je s par metara tukao visoko preko vrata.

Četiri minute zatim istoimeni riječki nogometaš pucao je s ruba šesnaesterca, ali mlaki udarac po sredini lagan je plijen za Mrmića.

Da momci Samira Toplaka na Rujevicu nisu došli na izlet, pokazao je pokušaj Raka u 25. minuti. Dobar i odmjeren udarac otišao je malo pored vratnice.

Negdje taman oko isteka prvih pola sata igre, na stadionu su se mogli čuti zvižduci - kvarnerska publika nije bila zadovoljna igrom svoje momčadi čiji je zadnji red dodavao loptu između sebe.

U 31. minuti sve su se oči na Rujevici okrenule prema Armadi koja je spektakularnom koreografijom proslavila svoj rođendan. 

Minutu kasnije ponovno je bila opasna Rijeka - Puljić je preko gola poslao dobar ubačaj Raspopovića.

U 39. minuti najvjerniji navijači aktualnog hrvatskog prvaka dobili su najljepši mogući poklon za rođendan - nakon ubačaja Gorgona i briljante asistencije Pavičića , ganski napadač Acosty zabio je novi pogodak za riječki sastav.

Dvije minute potom ponovno je zaprijetio strijelac drugog riječkog pogotka, međutim ovaj puta bez uspjeha. Do kraja prvog dijela nije bilo većih uzbuđenja te je Rijeka na odmor otišla sa zasluženom prednosti.

Na početku drugog dijela domaćin je mogao riješiti pitanje pobjednika! Najprije je u 47. minuti obrana gostiju blokirala obećavajući pokušaj Gorgona , da bi minutu kasnije Pavičić bio previše nesebičan.

U 50. minuti javio se i Inter - prizemni pokušaj Rešetara iz kontre prošao je malo pored vratnice.

Četiri minute kasnije Sluga je spasio mrežu momčadi s Kvarnera! Iz daljine je sjajno opalio Vukčević , no golman Rijeke je paradom spriječio siguran gol Zaprešićana.

U 60. minuti riješena je svaka dvojba oko pobjednika! Na buđenje Intera, hrvatski prvak odgovorio ja na najbolji mogući način - novim pogotkom! Prizemnu povratnu loptu poslao je Acosty, a treći pogodak za Rijeku zabio je bivši igrač Intera Jakov Puljić  koji se nije stidio proslaviti pogodak protiv donedavnih suigrača.

U 70. minuti iz daljine je bezuspješno pokušao Bradarić .

Tri minute kasnije pao je i četvrti gol u mreži Mrmića ! I to kakav! Žuta je fantastično pogodio iz slobodnjaka s dvadesetak metara, lopta je preletjela preko zida, a golman gostiju samo je pogledom ispratio pogodak!

Rijeka je nastavila svoj golgeterski uragan u 78. minuti! Veliko riječko pojačanje Valerij Božinov , koji je po prvi puta u HNL-u zaigrao minutu ranije, preciznim je dodavanjem pronašao Zorana Kvržića kojem nije bilo teško pospremiti lopta u gol gostujućeg sastava.

U 84. minuti Čolak je pokušao pospremiti dobar ubačaj Kvržića, ali nitko se na Rujevici neće previše gristi zbog propuštene prilike - pet golova u mreži i više je nego dosta da bi se uveličao rođendan Armade i pritisnuo Dinamo na vrhu tablice.

Na samom kraju susreta Inter je ublažio poraz. U 89. minuti Župarić je prekršajem zaustavio Šlogara, a iz kornera koji je bio posljedica cijele situacije pogodio je Prenga.

Ključne riječi

Komentara 4

KA
kanđija
01:47 09.05.2018.

Od 5 golova 4 su si dali igrači Intera, 3 lopte poklonio Bosec a jednu igrač sa brojem 6. Jedino je gol Žute pravi gol. I na kraju Toplak mirno sa smiješkom reče kako su prvo poluvrijeme bili simpatična ekipaa a da drugo nisu ni došli na utakmicu..i šta na to reći... Tako je Inter ovo prvensto odigrao sve utakmice s Rijekom..da nisu niti došli na utakmicu. I to je svima OK...

VK
vječni krojf
14:32 09.05.2018.

Volio bi u lice vidjeti one zlobnike koji su i još tvrde da je Lokomotiva Dinamo. Da su u pravu Dinamo bi danas bio prvak. Uvijek sam govorio da brbljaju bez veze i sa ljubomorom. Jedno ću napomenuti, Dinamo je naš najbolji i najpošteniji klub,sviđalo se to nekome ili ne.

CG
crna.guja10
23:13 09.05.2018.

Najsretniji poslije ove utakmice je samir toplak....mrzitelj Dinama!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije