Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIJEPA GESTA

Reli vozači u zanimljivoj akciji: Sadili su trešnje po Hrvatskoj!

Trening timova koji se natječu u WRC Croatia Rallyju 2021
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
20.04.2021.
u 20:33

- Međunarodna automobilistička federacija (FIA) mnogo pažnje poklanja očuvanju prirode i smanjenju štetnih učinaka te su učinjeni veliki napori kako bi sport ostavio minimalan negativni učinak -

Dva dana uoči službenog početka WRC Croatia Rallyja, najznačajnijeg automobilističkog natjecanja ikada na tlu Hrvatske, vozači i organizatori ovog događaja su u Parku prirode Žumberak simbolično zasadili stabla trešnje kako bi ukazali na važnost očuvanja prirode te na napore koje ulažu kako bi njihov sport ostavio minimalan učinak na okoliš. 

Svoj doprinos ovoj inicijativi dali su vodeći vozači koji će se u Hrvatskoj boriti za bodove u elitnoj WRC kategoriji, poput Francuza Sebastiena Ogiera, Adriena Fourmauxa i Pierre-Louisa Loubeta, Belgijca Thierryja Neuvillea, Finca Kallae Rovanpere, Estonca Otta Tanaka, Španjolca Danija Sorda, Britanaca Gusa Greensmitha i Elfyna Evansa, Japanca Takamota Katsute i Irca Craiga Breena. Svi vozači su se složili kako ova inicijativa šalje važnu poruku obožavateljima relija diljem svijeta.

- Iako simbolična, ovo je važna gesta. Žumberak je jedan od bisera Hrvatske, a sadnja novih stabala simbolizira novi početak, jer se ipak novi početak događa u Žumberku nakon godina demografskog pada. Park prirode Žumberak jedan je od iskonskih izvora netaknute prirode, a dolazak WRC-a i pažnje koju mu je donio šansa je za veliki turistički uzlet - istaknuo je predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza te predsjednik Upravljačkog odbora Croatia Rallyja Davorin Štetner.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Međunarodna automobilistička federacija (FIA) mnogo pažnje poklanja očuvanju prirode i smanjenju štetnih učinaka te su učinjeni veliki napori kako bi sport ostavio minimalan negativni učinak, a ova sadnja samo je jedan u nizu pozitivnih događaja koji prate reli - dodao je Štetner.

Akciji su nazočili i ravnatelj Javne ustanove 'Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje' Kristijan Brkić te načelnik općine Žumberak Zdenko Šiljak koji su još jednom iskazali zadovoljstvo činjenicom da svjetski sportski spektakl prolazi upravo tim prostorom.

U četvrtak, 22. travnja, WRC Croatia Rally će započeti ceremonijalnim startom ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a potom će kroz petak, subotu i nedjelju najbolji reli vozači današnjice juriti brzinskim ispitima po lokalnim cestama Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba.

Ključne riječi

Komentara 1

TR
Tronik
14:29 21.04.2021.

Ma, prije bih rekao da su se prisjetili Pulićevog izleta sa Lanciom u trešnju.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije