Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedjelja dan odluke

Piloti: U Rovinju vozimo najnapetiju utrku na svijetu

29.05.2015.
u 07:00

Domaća grupa Krila Oluje tijekom vikenda letjet će na udaljenosti od dva metra pri 550 km/h, a RB avioni lete do 370 km/h

Piloti Red Bull Air Racea uzbuđeni su stigli u Rovinj znajući da će rovinjska utrka biti vrlo napeta. Lani je o pobjedniku odlučeno za treptaj oka, za samo osam stotinki, što je najmanja razlika u tom ludom natjecanju u letu sportskim avionima na slalomskoj stazi koje se održava od 2003. godine. Natjecatelji redom tvrde da im jadranski klimatski uvjeti savršeno odgovaraju za let. Četvrtak su proveli na aerodromu u Vrsaru pripremajući motore i trenirajući na nebu iznad crkve svete Eufemije.

– Bit će mi izuzetno teško pobijediti i ove godine. Lani sam u Rovinju vozio savršeno, a već su stigli mnogi navijači iz Austrije, koji očekuju da ću to ponoviti. Konkurencija je jača neko ikad, bit će neizvjesno – kaže Hannes Arch, koji je spomenutu prednost imao u odnosu na Paula Bonhommea koji dodaje:

– Još pamtim tih osam stotinki... Samo da ne bude kvarova na motoru.

Pilotska elita doputovala je iz Japana gdje je prije 10 dana vozila drugu utrku sezone. Dakako, od Zemlje Izlazećeg Sunca do Hrvatske nisu letjeli sami, zrakoplovi su im stigli u dva boeinga, u 22 kontejnera. Na tribinama u uvali Valdibora gledatelje očekuje 12 tisuća sjedaćih i 23 tisuće stajaćih mjesta. Cijene ulaznica su od 100 kuna, a kupiti se mogu na eventim.hr. 

>>Prvi pilot svijeta : Živim riskantno, ali to je baš uzbudljivo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije