Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD I LOKOMOTIVA

Što Zagrebaši misle o ždrijebu: Neće biti lako, ali vjerujemo da možemo proći

storyeditor/2022-07-01/PXL_210522_93606788.jpg
Igor Kralj/PIXSELL
02.07.2022.
u 08:09

– Vjerujem da će se gledatelji vratiti u većem broju, ali mi moramo pobjeđivati. Jer, samo pobjede i dobra igra mogu privući gledatelje – istaknuo je Srna.

Rukometaši PPD Zagreba saznali su imena suparnika u skupini A Lige prvaka. Plinari će ove sezone igrati u skupini s francuskim PSG-om, danskim GOG Gudmeom, njemačkim Magdeburgom, poljskom Wisłom (Mihić, Lučin, Šušnja), mađarskim Veszprémom (Štrlek), rumunjskim Dinamom iz Bukurešta (Kuduz) i portugalskim Portom. U drugoj skupini igrat će Barcelona (Cindrić), Kiel (Duvnjak), Szeged (Alilović, Stepančić), Celje (Ivanković), Kielce (Karačić), Elverum, Aalborg i Nantes.

Srna se sprema za srednjeg

Super smo prošli. Ona druga skupina puno je jača. Sviđa mi se što ću igrati protiv klubova protiv kojih nisam nikad igrao. Primjerice, Magdeburg, Gudme, Porto i Dinamo. Mislim da na svom parketu nećemo nikome biti lagan suparnik i uvjeren sam da ćemo proći u osminu finala, odnosno da ćemo na kraju igranja po skupinama biti među prvih šest momčadi. Lani nam je nedostajao tek jedan bod za plasman u osminu finala – rekao je Zvonimir Srna.

Još kada bi se gledatelji u većem broju vratili na tribine?

– Vjerujem da hoće, ali mi moramo pobjeđivati. Jer, samo pobjede i dobra igra mogu privući gledatelje – istaknuo je Srna.

Spremate li se za novo mjesto u ekipi?

– Ha-ha, mislite na mjesto srednjeg vanjskog? Tu poziciju igrao sam u svim mlađim dobnim skupinama tako da mi nije strano. Dolaskom pokojnog Saračevića na klupu Dubrovnika tamo sam počeo igrati kao lijevi vanjski. Dobro, tu je i Slovenac Kavčić koji također može dobro odigrati na mjestu organizatora igre – objasnio je Srna.

I Ivica Obrvan, trener plinara, komentirao je ždrijeb.

– U Ligi prvaka nema lakih suparnika, ali kako smo zadnji ostali mi i Elverum, nekako mi je privlačnije izgledala skupina A u kojoj smo na koncu i izvučeni. Rekao bih da je u kontekstu težine suparnika ta skupina za nijansu lakša i povoljnija za nas. Svoju šansu vidimo protiv svakoga. Imamo ekipe poput PSG-a i Veszpréma, ali i Magdeburga koji je superiorno osvojio prvenstvo Njemačke, to su ekipe sa super budžetima koje su izuzetno jake. S druge strane imamo protivnike koji su nešto slabiji od ovog trojca, ali sve je to uvjetno rečeno jer su i to ekipe s velikim budžetima – istaknuo je Obrvan.

Zanimljivo je da će zagrebaši igrati u skupini s dva od četiri sudionika završnog turnira Europske lige – Wisłom i Magdeburgom.

– Pariz je u našoj skupini daleko najveći favorit, a s ostalima mislim da možemo igrati ravnopravno. Mi moramo biti realni i ja ću vam kao netko tko je s Berlinom igrao Europa ligu reći da to nije isto kao i Liga prvaka. Tako će, vjerujem, i ekipama poput Wisłe, GOG-a ili Magdeburga ovo isto biti nepoznanica. Respektiram sve te ekipe, ali smatram da smo mi klub koji je u usponu, koji je lani pokazao da se može nositi i s većim ekipama i koji je danas jači nego što je bio prije godinu dana. Neće biti lako, ali vjerujem da možemo proći skupinu – zaključio je Jakov Gojun.

Lokosice protiv Győra

Rukometašice Lokomotive igrat će u skupini B zajedno sa mađarskim Győrom, francuskim Metzom, rumunjskim Rapidom, crnogorskom Budućnosti, norveškim Storhamarom, danskim Esbjergom i turskim sastavom Kastamonu. Skupina čak i nije toliko jaka, no da bi lokosice mogle razmišljati o prolazu, morat će se još igrački pojačati. Za sada su došle tek dvije juniorske reprezentativke – Mia Brkić iz Hrvatske i Kristina Dramac iz Austrije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije