Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVO KOLO EUROLIGE

Raspoloženi Bogdanović ubacio 21 koš, Ukić promašio za pobjedu

'Fenerbahce Ulker Istanbul's Bojan Bogdanovic during Euroleague 2012/2013 match.November 30,2012. Foto © nph / Acero) *** Local Caption ***'
nph/AlterphotosNordPhoto/PIXSELL
17.10.2013.
u 23:38

Boganovićev je Fenerbahče u gostima pobijedio ukrajinski Budiveljnik (102:84) a Mostarac je ubacio 21 koš.

U prvom kolu Eurolige od hrvatskih košarkaša najbolji je dojam ostavio Bojan Bogdanović. Njegov je Fenerbahče u gostima pobijedio ukrajinski Budiveljnik (102:84) a Mostarac je ubacio 21 koš. Drugi Hrvat u redovima Obradovićeve momčadi Luka Žorić ubilježio je 10 koševa, a najsvestraniji učinak kod gostiju imao je Preldžić (14 koševa, 7 asistencija, 5 skokova).

Uspješan je bio i drugi istanbulski klub koji ima dvojicu Hrvata. Anadolu Efes je pobijedio Armani Milan sa 87:67, no Z. Planinić (2 koša, 3 asistencije) i Barać (2 koša) nisu bili značajni čimbenici te uvjerljive pobjede već Hopson (22), Savanović (22) i Gordon (16 i 7 asistencija).

Sinoć je slavio i treći euroligaš s dva Hrvata. Doduše, Barcelona se neočekivano mučila s Partizanom (67:60) kojoj je pobjedi Ante Tomić pridonio s 13 koševa. Partizanov trener Dušan Vujošević se tijekom utakmice napsovao majke sucima, da bi poslije susreta na terenu srdačno porazgovarao s Barceloninom nadom Mariom Hezonjom (pet minuta, bez koša i upućenog šuta) koji ga je došao pozdraviti.

Pobjedu je izborio i Kruno Simon (4 koša) sa svojim Lokomotivom i to u beogradskoj Areni protiv C. zvezde (87:84), no u tome nije uspio Roko Ukić u gostima kod Lietuvos Rytasa (83:84). Ukić je u posljednjoj sekundi produžetka pucao za pobjedu, no nije pogodio.

Ostali rezultati: Nanterre - CSKA 59:62, Laboral - Makabi 84:80.

>> Devet je godina prošlo bez Hrvata na tronu, Obradović po 9. naslov

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije