Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doigravanje NHL-a

Rangersi poveli u finalu Istoka protiv Devilsa

henrik lundqvist
PA/Pixsell
15.05.2012.
u 09:20

Pogotke za New York Rangerse postigli su Girardi, Kreider i Anisimov, dok je vratar Lundqvist ostvario još jedan \"shutout\".

Dvije trećine činilo se da New York Rangersi ne mogu otključati gol 40-godišnjeg vratara New Jersey Devilsa Martina Brodeura. A onda je u posljednjoj dionici prve utakmice finala Istočne konferencije Dan Girardi zabio za 1:0 i pokrenuo lavinu. Do kraja su Rangersi utrpali još dva gola svojim rivalima iz divizije Atlantic i na kraju pobijedili sa 3:0 i poveli u finalnoj seriji 1-0.

U strijelce su se još upisali Chris Kreider i Artem Anisimov, a vratar Rangersa Henrik Lundqvist imao je još jedan "shutout" sa 21 obranom. Brodeur je imao 25 obrana, ali budućeg stanovnika hokejske Kuće slavnih nadigrao je kolega iz suparničke momčadi Lundqvist (idol Dinamova vratara Ivana Kelave) koji je i najvažniji razlog što su Rangersi ušli u konferencijski finale prvi put nakon 1997. godine, a njegove obrane donijele su mu četvrtu nominaciju za trofej Vezina, nagradu za najboljeg vratara lige.

Sljedeći susret Rangersi i Devilsi igraju ponovno u Madison Square Gardenu, u noći sa srijede na četvrtak. Igra se na četiri pobjede.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije