Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVALE GA

Rakitića proglasili plućima Barcelone, naklonio mu se i bivši kapetan

Ivan Rakitić
Foto: Albert Gea/Reuters/PIXSELL
1/5
06.04.2018.
u 18:32

Marca posebno hvali njegovu inteligenciju na terenu, proglasila ga je ključnim za igru i rezultate Barcelone

Ivan Rakitić kao pluća Barcelone! Napisao je to novinar Marce u tekstu posvećenom hrvatskom reprezentativcu. Rakitić je ove sezone sjajan pod trenerskom palicom Ernesta Valverdea, a nije to prošlo nezapaženo ni kod struke, a ni kod navijača koji sve više cijene Rakitića, piše Goal.

Marca posebno hvali njegovu inteligenciju na terenu, proglasila ga je ključnim za igru i rezultate Barcelone, a onda ga i nazvala Valverdeovim plućima. A hvalama se priključio i bivši kapetan katalonskog diva, Tente Sanchez.

- Izgleda poput Puyola jer ima veliki kapacitet da zna što će se u igri dogoditi. Rakitić nije nogometaš s velikim fizičkim predispozicijama, a nije ni najbrži. Međutim, zna se postaviti na terenu tako da može izabrati pravi trenutak u kojem je u prednosti da dođe do lopte - rekao je Tente španjolskim medijima.

- Ne treba zaboraviti da je u Barcelonu stigao iz Seville gdje je bio zvijezda momčadi. U Barci se prilagodio na različite pozicije i zna što treba raditi u svakom trenutku. Ne samo to, nego se već u prvim mjesecima u novom klubu prilagodio načinu igre nove ekipe - zaključio je.

Rakitić je ove sezone ukupno odigrao 3.614 minuta za Barcelonu u svim natjecanjima. Uz svoje ime ima četiri pogotka i četiri asistencije, ali puno više od samog učinka je zapravo njegov doprinos Barcinoj igri, ideji koju Valverde traži. Rakitić je i treći najkorišteniji igrač Barcelone, više od njega ove su sezone igrali tek Lionel Messi (3.785 minuta) i Luis Suarez 3.698).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije