Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDAN OD NAJVEĆIH SVIH VREMENA

Prvi u povijesti: NBA će u čast Billa Russella umiroviti dres s brojem 6

FILE PHOTO: Celtics' legend Russell stands with his Presidential Medal of Freedom during the NBA All-Star basketball game in Los Angeles
DANNY MOLOSHOK/REUTERS
11.08.2022.
u 22:12

Veliku počast dobio je kultni centar Bostona.

Američka profesionalna košarkaška liga (NBA) odlučila je umiroviti broj 6, kojega je nosio legendarni centar Boston Celticsa Bill Russell, koji je preminuo prošloga mjeseca, u svim klubovima.

Dosada niti jedan igrač nije dobio tu počast.

Tijekom 13 sezona provedenih u ligi kao igrač Russell je osvojio čak 11 naslova prvaka sa Celticsima u drugoj polovici 50-ih i tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća, a zbog svog aktivizma postao je i simbol borbe za ljudska prava. Također, Russell je postao i prvi crnac glavni trener nekog NBA kluba.

- Uspjesi Billa Russella na parketu nemaju premca, a u kombinaciji s njegovim aktivizmom za ljudska prava zaslužuju da mu se oda ovakva počast na jedinstven i povijesni način. Zauvijek umirovljvajući dres s brojem 6 osigurava kako će Billova karijera zauvijek biti prepoznata - rekao je povjerenik NBA lige Adam Silver

>> Shaquille O'Neal nastupio kao DJ na Krku, a pridružio mu se i Dončić: "Svi sa ovog područja odlični su strijelci"

A

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije